Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Варна. От днес – 1 септември, драстично намалява броя на спасителите по българските плажове. Въпреки прогнозата за топъл септември, голяма част от концесионерите започват освобождаване на спасителите, за да спестят разходи, установи проверка на bgtourism.bg. Значително редуциране на бройката ще има от Дуранкулак до Резово.

На море през септември: Хотел в Слънчев бряг изкушава гостите си с безплатен аквапарк и с 30% отстъпка

По Закон стопаните на плажове са длъжни да осигурят максимално разкриване на спасителните постове през юли и август, а от 1 септември поетапно се променя броя на спасителите и медицинските лица в зависимост от посещаемостта на плажуващите и според подадените графици в Министерството на туризма.

През септември – СПА, море и тенис с Weekend Tour по българското Черноморие

На места промянята ще е драстична, а на други незначителна – по решение на концесионера е, както и според натовареността на плажа. До пълното приключване на туристическия сезон плажовете ще останат охраняеми, макар и със спасители в намален състав.

Екзотика през септември и октомври с Tez Tour България: Вижте ТОП 6 на най-търсените хотели в Египет

„Ниските цени на чадърите и шезлонгите привлякоха българските туристи. Очакваме и септември да бъде силен, ще има работа на плажа, но отиваме на борсата. Призоваваме хората да бъдат по-внимателни, защото изпращаме една от най-опасните години. За първите път от близо 4 десетилетия това лято имаше 20 дни червен флаг за 60 дни лято. Такова нещо непомним. Друг интересен факт е, че за първи път 6 последователни дни в разгара на лятото морето бе много бурно и не позволяваше да се влиза“, споделиха за bgtourism.bg спасители, които работят в екип и са с голям опит по Северното Черноморие.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията