Малко Търново, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. От днес децата до 12-годишна възраст могат да влизат в страната ни без да е необходимо да представят документи за Ковид-19 (PCR и антигенен тест, сертификати и др.). Това максимално ще улесни техните родители и ще облекчи бюджета на семействата при планиране на ваканция у нас.

Със заповедта може да се запознаете тук

Досега възрастовата граница бе 5-годишна възраст, но в точка 7 буква „з“ на новата заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров се посочва, че свободно у нас ще влизат децата до навършване на 12-годишна възраст. Решението стана факт след съдействието на министъра на туризма Стела Балтова, която е в непрекъснат диалог със здравния министър относно въпросите, които касаят туристическият бранш, а за целта бяха проведени и поредица от срещи, в които се включиха двамата министри от служебния кабинет.

Към днешна дата две остават държавите, с които България е постигнала споразумение за свободно преминаване на реципрочна основа. Това са Румъния и Чехия.

В точка 8 е регламентирано, че влизащите в страната, от които се изисква документ за Ковид-19 и непредоставят такъв, ще бъдат в 10-дневна карантина.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията