Slide
Slide

София. Списъкът на държавите по цветови зони ще се преглежда най-малко веднъж седмично и при необходимост ще се обновява в понеделник, а при влошаване на епидемичната ситуация в съответната държава може да се обновява и по-често. Обновеният списък влиза в сила от 00.00 часа на следващия ден.

От днес: България вече не изисква документи за Covid-19 от децата до 12 г.

Списъкът на държавите по цветови зони се съдържа в Приложение № 1 на Заповед № РД-01-547/30.06.2021 г.

Със заповедта може да се запознаете тук

Списъкът се определя на базата на информацията, публикувана от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) – за държавите членки на Европейския съюз и Европейското икономическо пространство (ЕС и ЕИП), от Световната здравна организация и Центъра за контрол на заболяванията – Атланта, САЩ – за всички държави и разпространението на варианти на „безпокойство“, като при липса на данни или противоречие в данните официална информация може да бъде събирана чрез публикуваните данни на интернет страниците на националните здравни власти.

Списъкът ще се публикува на сайта на Министерството на здравеопазването.

Във връзка с постъпващи в Министерството на здравеопазването въпроси от граждани, свързани с влизането в страната с цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване, министерството информира:

В заповедта за влизане в страната, издадена вчера, 30 юни, и в сила от днес, 1 юли, е посочено, че се изисква представяне на цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване, или на аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС.

Виж заповедта тук

Обръщаме внимание, че вече са утвърдени образци и на 3-те варианта на  цифров COVID сертификат на ЕС (за ваксинация, за преболедуване и за проведено изследване).

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията