Slide
Slide

Бургас. „Община Бургас е в непрекъснат контакт с ресорното министерство. Ние очертахме работещи мерки по въпросите за туризма, отговарящи на ресурса на нашата община. В тази необичайна ситуация продължаваме да търсим динамичен диалог. Ние сме готови да чуем и огледаме всички предложения на браншовите организации и бизнеса.“ – това заяви зам.-кметът по „Култура, туризъм и спорт“ Диана Саватева по време на среща между Бургаска регионална туристическа камера, представители на бизнеса, туристическия превоз и туроператорите.

В края на пресконференцията бе сформирана контактна група за динамичен диалог. В нея ще се включат представители на морските общини от региона и експерти в сферата на туризма.

Председателят на Регионална туристическа Камера – Бургас Иван Иванов призова за подкрепа и обединяване във всички посоки за спасяване на сезон 2020.

Ангелкова: Мярката 60/40 за сектор „Туризъм” става 80/20, Сачева съобщи важна новина за хотелиерите и ресторантьорите

Ключовата дума за лято 2020 в община Бургас е сигурност. В тази ситуация трябва да продължим да говорим, че туристическият бизнес заедно с общинските власти са изключително отговорни, както за живота на хората, които работят в туристическия бранш, така и към тези, които са решили да си прекарат ваканцията тук. – уточни още зам.-кметът Диана Саватева.

Община Бургас осигури допълнителни 75 хил. лева за туристическа реклама на града за този сезон. Предприета е кампания в национални и регионални медии, онлайн, външна и печатна реклама. Туристическият продукт на града е насочен към тенденцията за сезона – уикенд туризъм най-вече за вътрешния пазар. Организирани са серия от тематични уикенди, в които се включват оферти от хотели, ресторанти и атракциони.

В Бургас посрещнаха самолет на Wizz Air с воден салют и дъга

Първият самолет с чешки туристи пристига на 5 юли. „За съжаление не сме в състояние да планираме повече от три полета седмично. По-голямата част от резервациите са за периода след 20.07.2020 г. Правим всичко възможно да удължим сезона до края на септември, като се надяваме, че дотогава ще се завърнем към нормалния ритъм на пътуване и предпазни мерки“, посочва Владимир Маринов, управител на„Александрия травел“.

70% от гостите на хотел „Пенелопе Палас“ в Поморие са руснаци. „Предвид затворени граници, анулирани полети не разчитаме това лято да посрещаме руски туристии се опитваме да увеличим дела на българските туристи. Към днешна дата тенденцията е за уикенд туризъм, кратки престои максимум до 5 нощувки. Традиционно българите почиват в Поморие през юли и август. Слабият интерес на българи обясняваме с липсата на средства, на отпуски, страх от зараза и финансова несигурност. Очакванията ни са за общ спад на заетостта на базата с около 60%“, прогнозира управителят на хотела Деляна Цонева.

Туристи от скандинавските страни идват в началото на септември. Очакваните общо 33 полета от Норвегия, Дания, Швеция и от Финландия от 2 до 24 септември обаче, не са потвърдени, обяви Стефан Георгиев, „Степ“ ООД.

Христина Славоваот „Зефир 2000“ счита, че ще има спад на посещенията от Молдова с 40-50%, тъй като влизащите от трети страни гости, подлежат на 14-дневна карантина.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията