Давид СУКНАРОВ

кореспондент за област Бургас

Бургас. Концесионери на морски плажове реагираха остро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която поиска безплатни чадъри и шезлонги поне за 3 години напред.

Според Николай Димитров, който стопанисва ивицата в Крайморие, идеята е нереализуема, тъй като концесионерите не плащат само концесионни такси, но и голяма част ДДС и данък печалба за годината, както и много други разходи.

Николай Димитров

Разходите, които плащаме за обезопасяването на плажа, за медицинските лица, за почистването, за тоалетни, за вода, всичко това не е никак малко. Също така имаме и разходи по осигуровките на персонала, хората, които се грижат плажът да е приветлив и сигурен„, каза Николай Димитров.

Той определи предложението на БХРА като несериозно. По думите на Димитров всяка година концесионерите са „дъвка“ и решенията за сезона се търсят през тях – стопаните на морския плажове. Все още Николай Димитров не е решил на каква цена ще пусне своите съоръжения, тъй като чака указания от Министерството на туризма.

Призовавам ресорното министерство за по-гъвкав подход. Миналата година видяхме на кой плаж доколко може да се свали цената. Нека тази година да не ни поставят такова ограничение от 50 до 100%, а просто да ни дадат възможност всеки плаж сам да определи цената си за шезлонг и чадър„, каза още Никола Димитров.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!