Министър Ангелкова ще участва в Глобалната среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм
Министър Ангелкова ще участва в Глобалната среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в 19-ата Глобална среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC). Форумът се провежда от 2 до 4 април 2019 г. в Севиля, Испания, и е под общ надслов Визионери в туристическия сектор (Changemakers).

Министър Ангелкова ще направи изказване за устойчивото развитие на българския туризъм като национален приоритет по време на една от най-важните прояви на срещата – диалога на лидерите на световния туризъм. Тя ще представи страната ни като дестинация, предлагаща много разнообразни форми за почивка и пътуване, но и като място с голям потенциал за инвестиции в сектора.

Почетен гост на събитието в Севиля е Барак Обама, президент на САЩ за периода 2009-2017 г. Той е гост-лектор и ще изрази своята гледна точка за ключовата роля на туризма в контекста на световната икономика.

В програмата на работната визита на министър Ангелкова в Севиля са включени и двустранни срещи с министрите на туризма на Испания, Гърция, Кения, Китай и др., както и с висшия мениджмънт на международни туристически корпорации и медии.

Сподели публикацията