Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Фестивал на занаятите и изкуствата започна в Добрич и ще продължи до 8 юни. Той се организира от Фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ с партньорството на Община Добрич. Фестивалът бе официално открит от зам. – кмета „Стратегично развитие и икономика“ Павел Павлов , който поздрави всички участници за техния принос за съхранение и развитие на българските занаяти като неразделна част от бита и традициите на българина. Фестивалът се провежда на сцената на площад „Свобода“ за четвърти път и тази година в изданието участват над 60 изложители от над 30 населени места.

Художествена обработка на дърво, изкуство с топено стъкло, бродирани кожени изделия, ножарство, изделия от кована мед, сребро, 3D моделиране, художествена керамика, изобразително изкуство, са само част от богатата палитра от занаяти и изкуства, която ще може да се види на сцената на площад „Свобода“. От изкусните ръце на майсторите, децата ще могат да се научат на  стъклопис, да редят маниста, да пишат на глаголица и да поиграят. За доброто настроение на участници, гости и добричлии, ще се погрижат танцови и певчески състави, които ще представят добруджанския фолклор като част от българската фолклорна съкровищница. Пред гостите на фестивала ще оживеят български занаяти, съхранени през вековете с много плам и всеотдайност.

Община Добрич благодари на участниците и организаторите за създадения празник на българските традиции и български дух. Очакваме през следващите издания да има все повече изложители, които да докажат, че занаятите са съхранени и ще продължат да бъдат част от семейния бит и култура на българина.

Сподели публикацията