Община Шабла отново ще подкрепи кампанията на БТВ Медия Груп „Да изчистим България заедно“, която през тази година ще се проведе на 15-ти септември – Световния ден на почистването.
Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите и чужди отпадъци. Стремежите са в посока обединяване усилията на всички, които искат България, Европа и светът да бъдат по-чисти.
Основен логистичен партньор е Министерството на околната среда и водите (МОСВ), чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда (ПУДООС), което подкрепя усилията на всички общински и областни администрации за участие в кампанията. И тази година дейностите по осигуряване на чували, ръкавици, транспорт и депониране на отпадъците ще бъдат обезпечени със средства от бюджета на МОСВ.
Община Шабла ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят плажовете и други любими места за отдих, замърсени пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки.
Можете да заявявате своето участие с избрано от Вас място за почистване на тел.: 05743/ 5037, ел. адрес: eco@ob-shabla.org или на място в Община Шабла.
Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.

Последвайте ни във фейсбук BGtourism.BG

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA