Slide
Slide

Община Шабла отново ще подкрепи кампанията на БТВ Медия Груп „Да изчистим България заедно“, която през тази година ще се проведе на 15-ти септември – Световния ден на почистването.
Дългосрочната цел на инициативата е да промени съзнанието и отношението на хората към местата, на които живеят, както и начина, по който се грижат за своите и чужди отпадъци. Стремежите са в посока обединяване усилията на всички, които искат България, Европа и светът да бъдат по-чисти.
Основен логистичен партньор е Министерството на околната среда и водите (МОСВ), чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда (ПУДООС), което подкрепя усилията на всички общински и областни администрации за участие в кампанията. И тази година дейностите по осигуряване на чували, ръкавици, транспорт и депониране на отпадъците ще бъдат обезпечени със средства от бюджета на МОСВ.
Община Шабла ще окаже съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаят да почистят плажовете и други любими места за отдих, замърсени пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки.
Можете да заявявате своето участие с избрано от Вас място за почистване на тел.: 05743/ 5037, ел. адрес: eco@ob-shabla.org или на място в Община Шабла.
Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване. Извозването на отпадъците ще се извършва след предварителна заявка за участие.

Последвайте ни във фейсбук BGtourism.BG

Сподели публикацията