Slide
Slide
Slide
Slide

Европа работи по изграждането на обща платформа за обмяна на добре обучени кадри в туризма

Брюксел. Европа работи по изграждането на обща платформа за обмяна на добре обучени кадри в туризма, това заяви Тиери Бретон – европейски комисар за вътрешния пазар по време на разговора си с министъра на туризма Зарица Динкова. Двамата обсъдиха проблема с липсата на кадри в рамките на срещата на високо равнище под надслов „Дестинация Европа“, която се провежда днес в Брюксел. Форумът е организиран от Европейската туристическа комисия (ЕТК) с медийната подкрепа на новинарския канал „Евронюз“.

“Проблемът с добре обучените кадри в сферата на туризма е не само български, но и европейски. Това е и причината страната ни да подкрепя усилията за разработването на такава платформа, което не само ще доведе до увеличаване на туристопотока, но и ще повиши качеството на предлагания туристически продукт”, заяви министър Динкова.

Възможността за по-задълбочено сътрудничество между Световната организация по туризъм към ООН и България пък беше тема на разговора на министър Зарица Динкова с Алесандра Прианте, директор за Европа на СОТ. Министър Динкова поиска България да бъде включена в бъдещи проекти на организацията, които да я популяризират като целогодишна дестинация за туризъм, подчерта Александра Прианте. Припомняме ви, че в края на месец май в София се проведе 68-та работна сесия на Регионална комисия „Европа“ към СОТ, на която България беше избрана за член на Изпълнителния съвет (Executive Council) на Световната организация по туризъм с мандат 2023-2027г.

Положителна оценка за международното присъствие на страната ни беше получена и от Едуардо Сантандер, изпълнителен директор на Европейската туристическа комисия (EТК), по време на срещата му с министър Зарица Динкова.

Той  я поздрави за встъпването ѝ в длъжност и ѝ благодари за активното участие в днешната среща. Той подчерта, че България  има водеща роля в ЕТК през последните години, като част от Борда на директорите на комисията. Двамата обсъдиха предстоящата следваща среща на Борда, която ще се състои в София, в периода 19-21.09.2023 г.

Сподели публикацията