Slide
Slide

София. Зимата в българските курорти Пампорово, Боровец и Банско се завърна в началото на април, а туристите се наслаждават на чудесни условия за ски ваканция.

Температурите в страната се понижиха, като живакът отчете необичайни за началото на пролетта стойности. Репортерите на Bgtourism.bg съобщават, че към 7 часа тази сутрин вали сняг над София, Варна и на още много места в страната, където ще премине в дъжд. Максималните температури днес ще са от 4 до 9 градуса.

Снежната настилка в Пампорово е над 75 см. Априлските предложения в курорта са с до 25% отстъпка, в ход са и резервациите за Великден. Тази събота в Пампорово организират и спускане по бански.

В Пампорово организират спускане по бански този уикенд (снимки)

Ски зоната в Банско ще работи до 17 април. По високите части в курорта е натрупала нова снежна настилка, която е над 50 см, а на връх Тодорка на над 2550 м снежната покривка е над 120 см, съобщава “Банско ски”.

Над 85 см сняг има и в Боровец.

“Във връзка с множеството запитвания за края на зимен сезон 2023, Ви информираме, че сезонът ще продължи докато има достатъчно сняг. Надяваме се, че ще бъдем заедно на Великденските празници, а защо не и до края на април”, съобщава сайтът “Бороспорт” АД.

Снимки Витоша ски

От Витоша ски съобщават: “Зимата се завърна на Витоша с около 30 см нов сняг и прогноза за още валежи в следващите няколко дни! От 5 април ще работят Витошко лале 1 и Меча поляна, а Кабинков лифт Симеоново от четвъртък, 6 април. Петък – 7 април, е последно нощно каране за сезона! При подходящи метеорологични условия и видимост в горната част на планината, ще отвори и Витошко лале 2”.

Сподели публикацията