София. Българската авиокомпания Fly2Sky се е сдобила през март 2023 г. с нов самолет през март, съобщи Авиофорум. На своята интернет страница авиокомпанията, регистрирана в IOSA, съобщава, че е подписала нов договор ACMI с европейска авиокомпания, за да им предостави един самолет Airbus A320 и един Airbus A321 за техните операции.

“Нашето ACMI решение предоставя на нашите клиенти пълен пакет от самолети, екипаж, поддръжка и застраховка, предлагайки рентабилно и гъвкаво решение за техните полетни операции”, споделят от авикомпанията в профила си в LinkedIn.

Fly2Sky ще предостави два самолета на клиента и операциите на ACMI, като и двата самолета ще бъдат базирани в Западна Европа.

„Благодарим на нашите клиенти и партньори за тяхното продължаващо доверие и подкрепа“, каза Анелия Маринова, отговорен мениджър. – „Нашият ангажимент за предоставяне на най-високо ниво на обслужване и подкрепа на клиентите ще остане основен приоритет, докато продължаваме да разширяваме нашите операции.“

Fly2SKY е водещ доставчик на авиационни услуги, предлагащ редица решения на клиентите по целия свят. Компанията управлява флота от модерни, ефективни самолети на Airbus и има екип от опитни професионалисти, посветени на предоставянето на най-високите нива на безопасност, качество и надеждност.

Fly2Sky предоставя самолетите си по схемага за чартиране Aircraft Crew Maintenance Insurance (самолет, екипаж, поддръжка, застраховка), известна още като „мокър лизинг“ за по-продължителни периоди от време.

Към април 2023-а флотът на авиокомпанията, според Авиофорум, включва още два самолета А320 и два от най-големия представител на семейството А321. Според уебсайта на превозвача и други източници те са в следните конфигурации:

  • LZ-MDF, A321-200 – 192/12 седалки икономична и бизнес, произведен март 2001
  • LZ-MDL, A321-200 – 192/12 седалки икономична и бизнес, произведен май 2001
  • LZ-MDI, A320-200 – 180 седалки икономична, произведен януари 2008
  • LZ-MDK, A320-200 – 174 седалки икономична, произведен март 2001

LZ-MDF вече не е част от флотилията, научи Bgtourism.bg. Самолетът е отпътувал към САЩ, където ще бъде преустроен за карго полети.

Официално и четирите машини са взети на лизинг от базираната в Дубай Aerovista, която е и фактическия собственик на българската Fly2Sky.

Със стартирането на летния сезон виждаме поне два от самолетите на авиокомпанията да летят за португалския национален превозвач TAP Air Portugal от Лисабон.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA