Slide
Slide

Интервю с Венцислав Пешев – собственик на фирма “Диадженти”. Компанията се занимава с внос, продажба, монтаж и сервизиране на апаратура и аксесоари за балнео, Медикал СПА, СПА и уелнес центрове, центрове за красота и фитнес зали

Здравейте, г-н Пешев! СПА индустрията в България се радва на голям интерес от страна на туристите. Бизнесът у нас отговаря ли на очакванията на своите гости с възможностите, които има като оборудване, експерти и процедури?
– Здравейте! Факт е, че след сътресенията за този сектор, породени от случващото се в последните 2 години, сега той възвръща нивата си на заетост. В тези напрегнати времена все повече хора избират този начин на борба с ежедневния стрес. Уелнес, СПА или балнео почивката е един от най-добрите начини за борба с негативните последствия от забързания ни живот. С навлизането на световните хотелски вериги у нас, а тяхното навлизане е придружено със строги правила на обслужване и оборудване, все повече собственици в индустрията виждат, че и те трябва да се променят. Клиентът в България става все по-взискателен. Преживяването, което му се предоставя, е синергия от качествено оборудване, обслужване и обкръжаваща среда. Ние като фирма, предлагаща висококачествено оборудване, знаем важността и на добрия персонал, който допълва цялостното изживяване, създавайки уют за клиента и желание да се завърне отново на това място.

Кои са новите предложения на фирма „Диадженти“ за 2023 г. и кои са вашите най-продаваните продукти за балнео, уелнес и СПА центрове?
– Естествено е като фирма, която е специализирана в балнеологичното оборудване, нашите най-продавани продукти да са медицинските вани и физиотерапевтичното оборудване. Но наред с това ще Ви представим и някои интересни идеи:
-Хималайски куб – това е продукт, за който сме говорили вече, но различната солна стая доказва постоянно качествата си. Можете да й се насладите в хотел Терма Еко, хотел Меритим Парадайз блу, хотел Белчин гардън, както и извън хотелите.

Хималайски солен куб – уникално украшение за СПА и уелнес центрове

– Хималайският клима куб пък е продукт, който може да се използва и в дома, създавайки страхотна атмосфера.
– Колагенариумите са също нещо, което е много интересно. Това е продукт, който кара кожата по естествен начин да произвежда колаген. Възможността да се третира цялото тяло, а не само лицето поставя този артикул на съвсем друго ниво. Кой не иска стегната кожа както на лицето, така и на тялото?
– Водните колелета за които сме говорили вече са продукт, който ние много харесваме и горещо препоръчваме.

Спорт и ваканция: Фитнес уреди за басейн

– Термалният СПА център е продукт, който съчетава безброй възможности за процедури, но за него ще си поговорим скоро.

Навлизаме в един от най-красивите и очаквани сезони – пролетта. Кое СПА оборудване и кои процедури са най-подходящи за справяне с пролетната умора?
– Пролетта бележи събуждането на природата. Това е период, в който всичко започва наново своят жизнен цикъл, а ние все още сме летаргични и на вълна зимен сън.
Тук препоръчваме – Хидротерапия, тя има доста силно влияние над циркулацията на кръв в организма и кожата, освен това помага за раздвижването на тялото, което подпомага усещането за активност. Ако страдате от пролетна умора, ви препоръчваме да намерите добър балнео, СПА или уелнес център, който разполага с необходимото оборудване – тангенторни вани, перлени вани, хидромасажни вани и т.н.
Също така за този ранен период препоръчваме и фитнеса във вода – това е висококачествена тренировка. Само за 30 минути се постигат резултати, изгаряйки голямо количество калории с минимално натоварване на ставите. Постоянното съпротивление във водата намалява времето за натоварване, сравнено със сухоземната тренировка. Това е чудесен начин да излезете от зимната летаргия без силово натоварване. Тренировките са под формата на едно водно забавление придружено с физическо натоварване.

Венцислав Пешев, собственик на „Диадженти“: В бизнеса слушам сърцето, душата и семейството си

Отмина ли времето, когато много хора мислеха, че СПА процедурите са подходящи само за жени. Какво показват тенденциите днес?
– Да, това време отмина и това е страхотно. Защото натрупването на стреса е еднакво разрушителен за физическото и ментално здраве и при двата пола. Съвременният живот не прави разлика между половете. Работни, домашни задължения и живота ни на високи обороти ни изтощават еднакво.
Следствията от добре направените процедури в балнео, СПА или уелнес центъра е, че човек не само се чувства по-добре, но и реално има отражение върху поведението на тялото и различните системи в него. Органи като черния дроб и бъбреците обработват голямо количество от вредните вещества, освобождавайки тялото от тях. Не е за пренебрегване и факта, че при тези процедури тялото ни се кръвоснабдява богато и освобождава ендорфин.

„Диадженти“ представя: Хидромасажни медицински вани

Имат ли вече българските туристи културата кога и как да ползват оборудването в СПА центровете?
– Тук категоричният ми отговор е ДА. През последните години голяма част от българските туристи научиха ползите от качественото оборудване и благоприятните ползи в СПА зоните. Ние винаги сме на разположение, когато е необходимо допълнително обяснение за функционалности и ползи от нашето оборудване. Тук отново искам да подчертая, че разговорите с туристите и доброто обяснение на ползите от процедурите с оборудването, от наша страна и от страна на персонала ще помогнат за по-бързото и по-качествено изграждане на балнео, СПА и уелнес култура.

Светещи водни легла подмладяват туристите в българските курорти и в центровете за красота

В какъв размер са инвестициите, които работодателите годишно заделят за СПА оборудване?
– Тук ми е трудно да говоря в конкретни цифри, защото всички обекти са различни. Някои допълват вече съществуващо оборудване, други сменят концепцията и преоборудват почти всичко, с други сега подготвяме отварянето на обекта им.
Но има още неразбиране на факта, че балнео, СПА или уелнес центъра са неразделна част от цялостната услуга, която предоставя хотела и отделянето на по малък бюджет за него рефлектира върху цялостния продукт. Време е да се спре с компромисите именно в тези центрове.
Всички наши клиенти са уникални и винаги сме на разположение да им помогнем.

Сподели публикацията