Панагюрско златно съкровище/Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

Лондон. На 23 юни 2023 г. в Британския музей ще се състои вечер, посветена на България. Това съобщават от дипломатическото ни представителство във Великобритания в официалния си сайт.

Първата част на програмата ще включва изпълнение на Лондонския българския хор и Фолклорен ансамбъл “България”, Лондон, което ще започне в 18:00. Повече информация може да бъде открита на следния линк: https://www.britishmuseum.org/events/celebrating-traditional-bulgarian-culture. Макар тази част от програмата да е безплатна, от Британския музей препоръчват предварително да се направи резервация, тъй като местата са ограничени.

Снимка Руслан Йорданов

Във втората част от вечерта директорът на Националния исторически музей проф. Бони Петрунова ще изнесе лекция, посветена на Панагюрското златно съкровище, която ще започне в 19:00. Можете да откриете повече информация за лекцията, както и да закупите билети за нея, на следния линк: https://www.britishmuseum.org/events/gold-thrace-panagyurishte-treasure.

Двете събития са част от програмата на Британския музей за популяризиране на изложбата “Лукс и власт: от Персия до Гърция” и се осъществяват с подкрепата на българското посолство в Лондон.

Сподели публикацията