Slide
Slide

Истанбул. Турция е била посетена от 22 945 000 туристи през първите 6 месеца на годината, а това е увеличение от 17,5 процента в сравнение със същия период на предходната година. Новината съобщи турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, който даде пресконференция в Истанбулския културен център Ататюрк. Целта на страната е да посрещне близо 60 милиона туристи през 2023 година.

Снимки FB Мехмет Ерсой

Приходите от туризъм в Турция са се увеличили с 27 процента до 21,7 млрд. долара през първите шест месеца на годината. постъпленията миналата година са били в размер на 46,4 млрд. долара, а целта т.г. е 56 млрд. долара.

„Броят на нашите обекти, получили сертификат за устойчив туризъм, достигна 4132.  „Michelin Guide“, една от най-престижните системи за оценка на ресторанти в света, добавя Измир и Бодрум към своята селекция за Турция след Истанбул. Започнахме нашата работа, като сформирахме научен комитет за опазването, реставрацията и укрепването на джамията Света София, която е посрещнала 21 милиона посетители от откриването си“, допълни Ерсой.

Сподели публикацията