Тодор Иванов от Мюнхен: Германия е в еуфория, шотландците направиха уникална атмосфера преди мача
Тодор Иванов от Мюнхен: Германия е в еуфория, шотландците направиха уникална атмосфера преди мача
Slide
Slide
Slide
Slide

Мюнхен. “Германия е в еуфория след невероятния старт, който домакините направиха, но трябва да отбележа, че феновете на Шотландия направиха уникална атмосфера”, заяви за Bgtourism.bg туроператорът Тодор Иванов, който е на пето европейско първенство по футбол. Два от шампионатите гледа като фен, а на три форума на Стария континент е ангажиран професионално със своя специализирана туроператорска компания в областта на спорта Condor Sport.

Евро ‘2024: Хиляди български туристи тръгват към Германия, за да гледат футболни срещи на живо

“Шотландците пяха, танцуваха по улицата, влизаха във фонтани – направиха обстановката преди мача.

Станахме свидетели на мач на откриването с много голове. Началото беше зрелищно – като откриване и като мач.

За съжаление очаквах повече относно домакините като организация, защото за 80 000 зрители на стадиона имаше само три входа и чакахме близо час и половина, за да влезем.”, разказа Иванов.

Преди двубоите всеки запалянко е получил минерална вода в опаковка за многократна употреба, както и слънцезащитни кремове. Малки чанти, които щателно се проверяват от стюардите, и батерии може да бъдат носени от феновете на стадиона, коментира още Тодор Иванов.

Германия с летящ старт на Евро 2024, ето как туристите в българските курорти и хотели гледат футболните срещи (снимки+видео)

Очаква се Германия да спечели 1 милиард евро допълнително приходи от футболен туризъм. Прогнозата е на института Ifo. Повече от допълнителни 600 000 чуждестранни туристи и 1,5 милиона допълнителни нощувки се очакват по време на първенството, според изчисленията на института на базата на числата от Световното първенство по футбол през 2006 година, на което Германия бе домакин.

За още актуални новини, интересни интервюта и предложения за пътешествия в България и по света – присъединете сe към вайбър канала на Bgtourism.bg ТУК!

Сподели публикацията