Берлин/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

Стара Загора. Хиляди български туристи тръгват към Германия, за да гледат футболни срещи на живо от започващото на 14 юни европейско първенство по футбол, съобщи за Bgtourism.bg туроператорът Тодор Иванов – собственик на спортния туроператор Condor Sport. Компанията му е продала над 7000 билета на свои клиенти от България и чужбина за мачове от шампионата на Стария континент и реализира една от най-успешните си кампании.

„Резервациите и покупката на билети започна преди година, като търсенето продължава и в последните часове преди старта на големия форум. Последният билет, който продадохме, е от днес и е за мача на откриването Германия-Шотландия. Част от българите, които ще бъдат на европейското първенство отиват за по 2-3 дни, а други си купуват билети за по 4-5 мача и ще стоят по 7-8 дни. Българските туристи основно искат да гледат отборите на Португалия, Италия и Испания. Най-голям е интересът за футболните срещи Италия-Испания (20 юни) и Хърватия-Италия (24 юни). За тези мачове продадохме 2000 билета. Много билети имаме продадени и за футболната среща Турция – Португалия (22 юни).“, каза за Bgtourism.bg Тодор Иванов.

„Хората пътуват с приятели и със семействата си. Имаме и много продадени билети за корпоративни пътувания. Служители от големи компании се организират и ще гледат заедно мачовете от еврошампионата. Много популярни хора от България също си направиха резервации да гледат на живо футболните звезди на Европа. Очаквам Германия да организира едно първенство, което да бъде на много високо ниво“, добави Иванов. Той посочи, че все още има 200-300 билета, които са за финалната фаза на шампионата. Туроператорът ще присъства на откриването, планира да гледа мачове на Италия и да бъде на финала на европейското първенство по футбол.

Европейското първенство по футбол ще се проведе от 14 юни до 14 юли в 10 германски града.

Сподели публикацията