Мадрид, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

Мадрид. Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO), базирана в Мадрид, обяви днес, че променя името си, за да стане ООН Туризъм (UN Tourism), да подчертае свързаността си с ООН и да се идентифицира по-добре от широката общественост, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Това ново име, оповестено в рамките на Международното туристическо изложение „Фитур“ – (Fitur), което се провежда до неделя (28 януари) в Мадрид, e придружено от ново лого, изобразяващо човешка фигура в движение и ново мото: „Да приближим света“.

Това позволява на агенцията да се „отдалечи от акроними“ като Световната организация по туризъм към ООН и да направи „по-достъпно“ сред населението изображението си, уверява в комюнике институцията, създадена през 1974 г., за да развива и насърчава туризма в света.

Институцията на ООН, която от 2018 г. се управлява от грузинеца Зураб Пололикашвили, обединява 160 страни членки и разполага с регионални служби в Япония, Саудитска Араби, Бразилия и Мароко в допълнение към централата в испанската столица.

Тя публикува редовно оценки и прогнози за туристическата посещаемост по региони и страни.

Според последния барометър, публикуван в петък, 1,3 милиарда туристи са пътували в чужбина миналата година или 88 на сто от равнището от 2019 г., последната преди пандемията от КОВИД-19.

Генерираните постъпления от международния туризъм са достигнали 1,4 трилиона долара.

Сподели публикацията