Sunset Grill & Bar в Истанбул; снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Истанбул. Турският мегаполис Истанбул целогодишно е като магнит за милиони туристи от цял свят. Тази специална и уникална дестинация, която е разположена на два континента, впечатлява туристите си със своето гостоприемство и храна.

В града, който никога не спи, има един адрес и на него повече от 25 години храната се подготвя по превъзходен начин за всеки един клиент.

Точно на този съвременен адрес днес се намира Sunset Grill&Bar – ресторантът, където всеки залез вдъхновява и храни душата на своите посетители.

Заведението е известно и със своя впечатляващ дизайн. Огромните светещи макове са специален акцент в романтичната и изискана обстановка на ресторанта. Той се намира в Ulus Park и е с чудна гледка към Босфора. Точно тук природата е влязла в ролята на художник, който със своята четка е създал една от най-великите картини на планетата.

Хотелите на Rixos – съвършеният дом за туристите по време на ваканцията си в Египет (снимки)

От 1994 г. този ресторант печели не само сърцата на своите гости, но и покорява най-големите международни отличия.

Първоначално на взискателната клиентела е представена калифорнийска кухня, а вкусните пържоли на скара са карали посетителите буквално да си оближат пръстите на ръцете – от холивудските звезди до българските туристи, които са едни от най-многобройните в космополитния град.

През годините безупречната репутация на Sunset Grill&Bar е била изградена от едни от най-известните готвачи, които са оформили меню с богат и интересен избор от средиземноморска, турска и японска кухня, както и суши бар.

Това е ресторантът с най-вкусно суши с цял Истанбул, категорични са местните посетители и международни гости.

Заведението е член на Châine des Rôtisseurs от 1999 г. Sunset Grill&Bar е единственият турски ресторант, поканен от фондация James Beard в Ню Йорк, за да приготви вкусни ястия, представящи турската кухня.

Препоръчително е предварително гостите да направят резервация за този специален ресторант, а преди вечеря да се насладят на ароматните и изискани напитки в неповторимата атмосфера в бара към Sunset Grill&Bar. Текст и снимки Руслан Йорданов

Сподели публикацията