Slide
Slide

Пловдив. Изпълнителният директор на летище „Пловдив“ Красимир Пешев проведе среща с представители на една от най-големите авиокомпании в света Qatar Airways, съобщи Пловдив24.

Авиокомпанията разглежда възможността да базира самолет от флотилията си Bombardier 5000 на летището. На срещата беше изтъкнат потенциалът на региона в областта на бизнес туризма, възможността за спа и ски дестинации, както и богатото историческо наследство на региона.

Подразделението на авиокомпанията, отговарящо за бизнес авиацията на Qatar Airways, иска да предложи на своите клиенти отлична възможност да посетят световното първенство по футбол, което ще се проведе в края на тази година в Катар.

Очаква се в близките дни самолет на авиокомпанията да кацне на летище „Пловдив“ и на място да бъдат инспектирани условията, които предлага летището.

Самолетът Bombardier Global 5000 е един от най-добрите шедьоври, когато се говори за лукс в летенето. Той е проектиран така, че в него може да се върши почти всичко – от провеждане на бизнес срещи до релаксиране и забавление.

Сподели публикацията