АлУла, снимка Божидара Пенчева
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Точно преди седмица бе поставено началото на новата въздушна връзка на Wizz Air от София до Рияд. Тя откри пред българските туристи и представителите на бизнеса нови вълнуващи възможности за пътуване към Саудитска Арабия – новата екзотика на Изтока.

Пътуването от българската столица е в 15.35 часа, а от Саудитска Арабия към страната ни – в 20 часа. Разстоянието между двете столици се изминава за 4 часа и 20 минути. Полетите се осъществяват в сряда и неделя.

Екипът на Bgtourism.bg се свърза с българи, които бяха на борда на първия полет на авиокомпанията, за да получи първите им впечатления от дестинацията.

„Саудитска Арабия се развива със стремглави темпове и става все по-отворена дестинация за света. Мащабната ѝ територия с излаз на две морета – Червено и Арабско, както пясъчните и каменните пустини, дават възможност за разнообразие от вълнуващи приключенски изживявания. АлУла е място, което всеки любител на древните исторически наследства трябва да посети. Освен гробниците, които са под опеката на ЮНЕСКО, природните образувания, местната кухня и архитектурните забележителности в района, са впечатляващи! Щастлива съм, че България вече има директна връзка до Саудитска Арабия, защото ми предстоят още доста пътувания до тази интересна и доскоро непозната за много от нас страна“, сподели Божидара Пенчева.

Саудитска Арабия обяви старта на новата си национална авиокомпания Riyadh Air

Elephant Rock,Снимка Божидара Пенчева

„Пътувал съм много по света и си закупих самолетен билет за първия полет, след като научих за новата въздушна връзка между София и Рияд. Очарован съм от дестинацията и мога да споделя само суперлативи.

Саудитска Арабия прави огромни инвестиции за създаването на нови градове и курорти, световни компании навлизат със своите хотелски и ресторантьорски вериги, професионалисти от готвачи и топ мениджъри предлагат продукт на изключително високо ниво. Всичко това е една добра комбинация от съхраняване на културното наследство и природата с модерното развитие на Саудитска Арабия като туристическа дестинация. Алкохолът е забранен, но се очаква през следващата година да бъде позволено на гостите да консумират алкохолни напитки. По време на престоя си организирахме и вътрешен полет, а това ни даде възможност да се докоснем до повече исторически богатства на дестинацията“, каза Чавдар Янев.

„Обиколила съм много точки по света, но Саудитска Арабия е една от държавите която ме впечатли най-силно с топлото и гостоприемно отношение. Още на летището бяхме изненадани с първите комплименти за добре дошли – подарък шоколад и ключодържател.
Стандартът на живот в тази страна е изключително висок. Няма престъпност, а кражбите на практика не съществуват. Също така Саудитска Арабия предвижда да изгради най-екологичния футуристичен град в света, който ще бъде дълъг 170 километра и широк 200 метра. Завладяващите красиви пейзажи в пустинята и добре устроените градове са причина да се завърнем отново в Саудитска Арабия!“, разказа пред Bgtourism.bg Лорейн, която е инфлуенсър с над 200 хиляди последователи в Инстаграм и също е била сред пътниците на първия полет.

От 7 до 17 май репортерите на Bgtourism.bg и списание Destinations – ultimate guide for your holiday – част от медийната група на „Роял Комюникейшън“, ще посетят страната по покана на местните власти.

Сподели публикацията