Ръководители на Летище София, представители на Wizz Air и екипажа преди първия полет от София към Рияд
Slide
Slide
Slide
Slide

Кристиан ИВАНОВ
София.
 Първият самолет на Wizz Air по маршрута от София за Рияд полетя от Терминал 1 на летище София на 19 април точно в 15,35 ч. откривайки нови вълнуващи възможности за пътуване към екзотиката на Изтока.
„Щастливи сме да предложим на нашите пасажери този нов маршрут, това е важна част от стратегията ни за развитие“, коментира пред журналисти Тамара Никифорова, мениджър „Комуникации“ в   Wizz Air. София е изключително важна точка от глобалната мрежа на компанията, която работи с почти 200 летища в цял свят. „Терминалът в столицата на България е в Топ 10 по значимост сред всички тях“, подчерта Никифорова.

Хесус Кабайеро (вляво) и Тамара Никифорова по време на представянето

„Партньорството с Wizz Air е от много важно значение за нас“, заяви Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на Летище София. – Вярвам, че маршрутът София-Рияд ще бъде много успешен. Смятам, че не е далеч моментът, в който полети ще се изпълняват всеки ден, а не два пъти седмично, както е сега, в началото на този проект.“
Полетите между София и Рияд ще се осъществяват в сряда и неделя. Пътуването от българската столица е в  15.35 часа, а от Саудитска Арабия към страната ни – в 20 часа. Разстоянието между двете столици ще се изминава за 4 часа и 20 минути.

Представянето на новия маршрут между София и Рияд беше направено на летището, непосредствено преди първия полет към столицата на Саудитска Арабия

Рияд все повече се отваря към света и предлага на своите гости не само среща с културата и традициите на Ориента, но и съвсем нови преживявания и срещи с някои от най-популярните спортисти на света. Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо вече е част от местния „Ал Насър“, а амбицията на местната лига е да доведе още големи имена в първенството. Оферта беше изпратена и до Лионел Меси.

Саудитска Арабия планира да бъде домакин на грандиозна боксова галавечер, в която ще има само два мача. Първият от тях ще бъде сблъсък за абсолютната титла в тежка категория между Александър Усик (Украйна) и Тайсън Фюри (Великобритания). Подгряващият мач ще бъде между Антъни Джошуа (Великобритания) и Дионтей Уайлдър (САЩ). Арабите са готови да извадят колосалните 200 милиона долара, за да организират уникалното шоу през декември.

Сподели публикацията