Slide
Slide

Доха. Qatar Airways отчете рекордни приходи, след като Доха домакинства на Световното първенство по футбол през 2022 г. Авиокомпанията е превозила 31.7 млн. пасажери през 2022 година (18,5 милиона година по-рано), което е със 71% повече спрямо година по-рано. 

Катар – арабско великолепие и елитна ексклузивност

Qatar Airways отчете приходи от $21 милиарда (най-високите в историята на компанията), в сравнение с $14,4 милиарда година по-рано. Нетната печалба на авиокомпанията е $1,21 милиарда. Финансовите резултати обхващат периода от 1 април 2022 г. до 31 март 2023 г. Екипите на Euronews Bulgaria и Bgtourism.bg посетиха централата на авиокомпанията в Доха през октомври 2022 след ексклузивна покана на Qatar Airways, визитата беше непосредствено преди световното първенство по футбол.

Al Safwa First Lounge – първокласно преживяване преди всеки полет от най-доброто летище в света

От 15 юли 2023 г. авиокомпанията ще има ежедневни полети между София и Доха. Това ще позволи повече български туристи да преоткрият възможностите за туризъм на Катар, а пътуващите до по-далечни дестинации да направят своите връзки на едно от най-добрите летища в света – това в Доха. 

Ето как главният изпълнителен директор на Qatar Airways Group Н.Пр. Акбар Ал Бейкър коментира резултатите: „Тазгодишните силни финансови резултати се дължат на силното възстановяване на търсенето на пътници и способността на екипа да се погрижи за това търсене, подпомогнато от непрекъснатия ни растеж на мрежата, лидерството на пазара и оперативната ефективност, осигурена от нашия екип в цял свят. Рентабилността се дължи на 100-процентното увеличение на приходите от пътници през последната година.

Н.Пр. Акбар ал Бакър – главен изпълнителен директор на Qatar Airways

Коефициенти на натоварване надвишават 80 процента, а текущите нива на приход са най-високите в нашата история. Докато глобалното възстановяване на пътуванията от пандемията COVID-19 продължава, ние успяхме да запазим високите нива на доверие, надеждност и увереност с нашите клиенти. В резултат на това запазихме позицията си на предпочитана авиокомпания за милиони пътници по света и нашият екип превози 31,7 милиона пътници, което е увеличение от 71 процента спрямо миналата година.“

През октомври 2022 – непосредствено преди световното първенство по футбол, Qatar Airways покани екип на Bgtourism.bg в офиса на централата в Доха
Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA