Slide
Slide

София. Летище София обявява своето стратегическо партньорство с испанската технологична компания AIRPORT GURUS за главната системна интеграция като част от програмата за разширяване на Терминал 2 и Терминал 3. Това сътрудничество е важен етап от ангажимента на летище София за подобряване на операциите и условията за пътуване.

В днешната динамична авиационна индустрия, в която изискванията на пътниците непрекъснато нарастват, интегрирането на най-съвременните технологии играе ключова роля за осигуряване на оперативна ефективност и стимулиране на бизнес растежа. Визията на летище София е да осигури най-доброто и най-безопасното изживяване за милиони пътници по света, а функцията на главната системна интеграция служи като опорна точка за оптимизиране на наличните и внедряване на нови технологии, необходими за постигане на тези цели.

AIRPORT GURUS ще бъде главният системен интегратор и ще работи тясно с дирекцията „Цифрова трансформация“ на „СОФ Кънект“, за да ръководи изпълнението на обширната и сложна програма за интеграция на разширението на летище София. Целта е да бъде създадена комбинация от традиционни и модерни системи, включваща всичко от системите за сигурност, информационните дисплеи и системите за чекиране, до нововъзникващите технологии като биометрични данни, автоматизация и решения, базирани на изкуствен интелект. Чрез хармонизиране на тези елементи, „СОФ Кънект“ се стреми да осигури цялостно и рационално преживяване за всички заинтересовани страни и пътници.

Главната системна интеграция е ключов етап от пътуването на летище София към цифровата трансформация и инвестиционния му план на стойност 8 млн. евро. Тази стратегическа инвестиция позволява внедряването и интегрирането на най-съвременните технологични решения, включително Системата за управление на летищните операции, Системата за управление на ресурсите на предприятието и Системата за управление на човешките ресурси.

„Изключително сме въодушевени от това партньорство с AIRPORT GURUS и от възможността да направим технологична революция на летище София“, заяви г-н Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на летище София. „Чрез използване на силата на технологиите и иновациите, ние прокарваме пътя към едно летище, готово за бъдещето и отговарящо на променящите се потребности на съвременния пътник.“

Новото партньорство ще повиши възможностите на летището, като постави нови стандарти за оперативно съвършенство и удовлетворение на пътниците.

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA