Празничен уикенд предстои в Созопол
Празничен уикенд предстои в Созопол
Slide
Slide
Slide
Slide

Созопол. Съботният ден в Созопол ще бъде посветен на най-вкусния Празник на о-солената риба. Той се провежда за трета поредна година в навечерието на Никулден и предоставя ведро настроение, забавления и кулинарни вкусотии на своите почитатели.

От 11:00 ч. на площад “Кулата” (Коледния базар) отново по забавен и разтоварващ начин ще бъде показана традиционната созополска кухня, като акцентът, разбира се, ще бъде поставен върху рибните деликатеси, приготвени от местни рибари. Майсторлъкът и кулинарните умения на рибарите и познавачи на тънкостите при приготвяне на осолена риба ще бъдат оценявани от компетентно тричленно жури – шеф Таньо Шишков, участника в Мастършеф 2023 Евтим Стоянов и созополския ресторантьор Милен Петров.

Всичко ще се случва пред очите на публиката, а победителите в трите категории ще получат и парични награди.

На 3 декември, неделя, от 11:00 до 14:00 ч. отново на Коледния базар, ще се проведе изложба-базар „Мое, любимо море!”, на която местни художници ще представят своите творби, а всеки любител на изкуството ще има възможност да закупи картина.

В 16:00 часа културната програма в морския град продължава с изява на децата от ДГ „Здравец” с ръководители Мария Шурелова, Калина Иванова, Олимпия Георгиева и Ваня Трендафилова. Със своят талант ще ни зарадват и учениците от Детска вокална група „Созополски гласчета” с ръководител Бояна Кръстева.

След обратно броене заедно ще запалим коледните светлини, ще блесне коледната елха и ще се насладим на приказната заря.

Сподели публикацията