Slide
Slide
Slide
Slide

Поморие. Поморие е може би с най-дългата плажна ивица по Българското Черноморие, но това, което го прави уникално, е Поморийското езеро, което е свръхсолена лагуна с лечебна кал. Избрали веднъж Поморие за своята лятна ваканция, след това хората години наред се връщат там. Изобщо градът се променя, но любовта към него остава, съобщава БНР.

Градът е разположен върху полуостров, вдаден на 4 километра в Черно море. На юг, изток и североизток Поморие е заобиколен от море и плажове, а на север се намира Поморийското езеро. Плажната ивица на Поморие се отличава с финия си черен пясък, типичен само за този район. В Поморие се развива успешно морски, балнео- и еко туризъм. Над 100 хиляди гости от страната и чужбина посреща целогодишно града. Веднъж усетили романтиката и уюта на морското градче, хората се връщат отново и отново там. На какво се дължи тази магия?

Туристите в град Гоце Делчев – очаровани от едновековните архитектурни шедьоври на главната улица

В Поморие има едно уникално място за Българското Черноморие. Това е дългата около 5 километра пясъчна коса, която разделя морето от соленото поморийско езеро. От едната страна птиците, привлечени от езерото, ти представят един красив спектакъл, а от другата, където е морето, гледаш танца на кайтистите. Цялата ивица е в красиви пясъчни дюни. Мястото е непроменено и запазено през годините.

Сподели публикацията