Пловдив. Пловдив да се представя като туристическа дестинация в изложения за туризъм в Турция. Това стана ясно днес на среща между заместник-кметовете Пламен Панов, Тодор Чонов и Величко Родопски и Мурат Сарачоглу -президент на Асоциацията на туристическите агенции TÜRSAB от област Бурса. В срещата взе участие и директорът на туризма и външните отношения на област Бурса Абдулкерим Бащюрк. Той припомни, че в турския над 3-милионен град към момента живеят и близо 450 хил. българи.

„Всеки ден 11 редовни автобусни линии обслужват над 400 пътуващи от Бурса до Пловдив. Много държим да има и редовни авиополети между побратимените ни градове“, каза още Бащюрк.

Официално: Новата самолетна линия Истанбул-Пловдив стартира на 18 февруари

Президентът на асоциацията TÜRSAB подчерта, че туристите от Бурса, желаещи да посетят Пловдив, и към момента не са малко. „Регионът около града ни е развит в сферата на промишлеността и земеделието, но нашето желание е да възродим и туризма като отрасъл“, каза Сарачоглу.

Пловдив е туристическа дестинация на България за 2022 г.

От своя страна заместник-кметът по туризъм Пламен Панов поясни, че 35% от всички туристи в Пловдив идват от южната ни съседка, а връзките между двете държави продължават да се развиват в културно отношение.

„С кмета Здравко Димитров положихме много усилия от летище Пловдив да стартират редовни полети до Турция. Надяваме се работата в тази посока да продължи и скоро да има и полет до Бурса“, заяви заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA