Снимка Norwegian Cruise Line
Slide
Slide

Бургас. Круизните туристи отново могат да се завърнат в България. Варна и Несебър са включени в три програми на Norwegian Cruise Line. Пътуванията са планирани за тази пролет, а в маршрута влизат пристанищата Атина (Пирея, Гърция), Кушадасъ (Турция), Истанбул (Турция), Констанца (Румъния), Варна (България), Несебър (Бургас, България), Миконос (Гърция), Санторини (Гърция).

Първите круизни туристи са планирани да акостират на пристанището във Варна на 4 април, а ден по-късно те ще бъдат в Несебър. Следващите две дати, на които се очакват гостите са 1 и 10 май във Варна и 2 и 11 май в Несебър. Програмите включват културни и исторически забележителности в регионите, които чуждестранните туристи ще посетят.

Norwegian Cruise Line предлагат атрактивни цени за круизите, в които са включени българските пристанища

Круизната компания е с над 50-годишна история. Последно тя е посещавала е страната ни през 2009 г. с кораба си Costa NeoRiviera, а сега Norwegian Cruise Line  пристига с Jade, чийто капацитет е 2 400 пътници. . „Последният голям кораб, който посрещнахме бе през 2017 г. Световната пандемия, военните действия в Украйна и други фактори попречиха през последните години да посрещаме круизни туристи, но нашите надежди са свързани, че скоро те ще се завърнат в страната ни“, сподели пред Bgtourism.bg Биляна Караджова от Renaissance Tours – българската компанията, която от 1991 г. се е специализирала в обслужване на круизни кораби по българското Черноморие. От самото си създаване компанията се превърна в наземен оператор на известни круизни линии, които акостират в пристанищата Варна и Несебър. Фокусирайки се върху входящия туризъм, Renaissance Tours предлага набор от туристически услуги от обиколки по поръчка, двупосочни пътувания, пълни пакети почивки.

Сподели публикацията