Slide
Slide

Ловеч. Масовите преводи и плащанията към бюджета улесняват операциите на компаниите, защото спестяват време при изплащане на трудови възнаграждения и внасяне на данъци и такси. Това заяви Филип Мутафис – изпълнителен директор на Paysera Bulgaria, който по време на годишната среща на АБТТА в Ловеч представи финтех решения за туристическия сектор – мултивалутна сметка за по-изгодни разплащания.

Българските компании могат да се възползват от изцяло дигитална фирмена сметка с безплатно откриване и без месечна такса. Тя поддържа IBAN сметки в BGN, EUR, RON & HUF. Многовалутната сметка на Paysera премахва необходимостта от откриването на отделни сметки за различните валути, защото поддържа над 25 валути. За разлика от повечето традиционните финансови институции, при които за всяка валута се налага да откриете отделна сметка с различна такса. Обмяната на валута се случва директно в онлайн или мобилното банкиране, а при конвертирането на по-големи обеми се прилагат допълнителни отстъпки.

В Ловеч се провежда годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти

От Paysera сметката могат да се изпращат преводи до 180 държави при ниски такси. Трансферите в EUR към Европейския съюз са незабавни чрез SEPA Instant, а извън ЕС пристигат за по-малко от 1 час. Доларовите преводи до Китай, ЕС и други, се изпълняват в срок от 1 до 3 работни дни. Възможни са трансфери още в GBP, RON, PLN  и други.

Paysera Checkout е система за приемане на онлайн плащания чрез разнообразни методи – банкова карта, онлайн банкиране (плащане с иницииране), мобилен портфейл и др. За интеграцията се осигурява безплатна техническа поддръжка и няма допълнителни такси за заявяване и управление. Всички средства постъпват в една мултивалутна сметка за по-лесно проследяване на транзакциите.

Плащането с иницииране е нов платежен метод, базиран на отвореното банкиране. Услугата дава възможност за директна връзка между сайта на търговеца, от който клиентът иска да пазарува, и платежната му сметка. Т.е не се изисква въвеждането на данни от кредитна или дебитна карта. Потребителят влиза в онлайн или мобилното си банкиране, без да напуска сайта на търговеца, и оттам потвърждава плащането.

Елица Стоилова на годишната среща на АБТТА: Изкуственият интелект няма да унищожава, а ще създава работни места в туризма

Услугата добавя още един метод, по който бизнесите могат да получават плащания, давайки по-голям избор на своите клиенти. Тя може да се приеме като алтернатива на картовите плащания онлайн, заради по-голямата сигурност за купувачите и по-добрите условия за търговците. Последните могат да намалят в пъти разходите си за комисиони спрямо картовите транзакции.

С изключително бързата интеграция и липсата на допълнителни такси, услугата помага на бизнесите да осигуряват по-доброто клиентско преживяване, като приемат и обработват безконтактни плащания (чрез банкова карта, смартфон или часовник). Клиентите на Paysera избират между няколко вида устройства, които могат да закупят или да им бъдат предоставени за ползване. Някои от тях съчетават POS терминал и касов апарат в едно. Средствата постъпват във фирмената сметка и търговецът разполага с детайлна информация за всяка една транзакция за генериране на справки. Цената на услугата се определя от гъвкави схеми в зависимост от месечния оборот.

Сподели публикацията