Ловеч. XXII Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) се провежда в Ловеч. Темата на форума е “Туризъм с поглед към бъдещето”.

Снимки Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Деловата програма на събитието включва актуални теми, които са свързани с дейността на туристическата индустрия. В първия модул присъстващите получиха актуална информация относно предстоящото създаване на Туристически гаранционен фонд.

В програмата влизат и работни срещи с теми, които ще стават все по-важни за изграждането на съвременното лице на туристическия бранш у нас като навлизането на изкуствения интелект в бизнеса и как по най-добрия начин да се възползват туристическите агенти от него, както и ползването на съвременните технологии и методи за разплащания.

Елица Стоилова на годишната среща на АБТТА: Изкуственият интелект няма да унищожава, а ще създава работни места в туризма

„Всички вече може да се похвалим, че пандемията е зад гърбовете ни и ние доста по-бързо от очакваното възстановихме нивата на своята дейност и сме затрупани от работа“, заяви председателят на Управителния съвет на АБТТА Димитрина Горанова. Тя посочи, че е време членовете на АБТТА да започнат да развиват своята дейност в малко по-широк хоризонт.

Туроператорите и туристическите агенти от цялата страна бяха приветствани от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов. Той посочи, че през последните години Община Ловеч регистрира увеличаване на туристическия поток и ръст на хората, които остават да нощуват в града.

Последните данни на ЕСТИ показват ръст на туристите в община Ловеч от над 20% спрямо м.г., съобщи Мая Никовска, директор на Дирекция „Туристическа политика“ в Министерството на туризма. Тя поздрави участниците в годишната среща от името на министъра на туризма Зарица Динкова, която днес е в Народното събрание.

В рамките на утрешния ден Община Ловеч е подготвила съпътстваща културна програма за участниците в годишната среща.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA