Зимният туристически сезон в Пампорово ще бъде открит на 15 декември, курортът има нов 6-седалков лифт
Зимният туристически сезон в Пампорово ще бъде открит на 15 декември, курортът има нов 6-седалков лифт
Slide
Slide
Slide
Slide

София/Пампорово. С нов 6-седалков лифт от писта “Малина” до връх Снежанка се открива новия ски сезон в курорта. Цената за лифта ще бъде 5 лв. за възрастен и дете през целия ден.

“Хората ще видят един страхотен нов лифт, който стартира от писта “Малина” до връх Снежанка. Ще има нов детски парк на писта “Малина”, това заяви в сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на “Пампорово АД” Мариян Беляков.

В полите на Снежанка туристите ще могат да се насладят на историческо събитие за Пампорово – Световната купа по сноуборд на 20 и 21 януари.

По думите на Мариян Беляков е абсолютен мит, че цените в зимните курорти у нас са по-високи от Алпите или други по света.

“Алпийските курорти се управляват основно от общини – отговорностите са разпределени между общините и частните инвеститори. Тук не е така. При нас частният инвеститор е натоварен с всички разходи и управление”, каза изпълнителният директор на “Пампорово АД”.

Той обясни, че цената за сезон на лифт карта е 1500-2000 лв.

“Това е съвсем нормална цена. Оборудването и поддържането на ски курортите стана доста скъпо и е оправдано да се повишат цените на картите. На Запад са доста по-високи”, уточни той.

Беляков обсъди и темата за предложението за повишаване на ДДС-то от 9% на 20% за ресторантьорите.

“Тази тема касае няколко различни ставки в различни подсектори. Напълно подкрепям ресторантьорите. Ние сме в доста неконкурентна среда. Ако някой мисли, че сме излезли от кризата се лъже”, коментира изпълнителният директор на “Пампорово АД”.

По думите му държавната помощ е от голямо значение.

“Едно дружество като нас има нужда. Ние сме в силен сезон около 3 месеца и половина. През останалото време трябва да се грижим за стотици хора, които през останалото време не можем да освободим. Трябва да покриваме и големи разходи за нови машини, лифтове и съоръжения”, подчерта Мариян Беляков.

Сподели публикацията