Варна. Прочутият влак „Ориент Експрес“ отново ще пристигне в България. На 29 август – вторник, той ще бъде първо в Русе, а към 17.30 часа се очаква и на жп гарата във Варна. По традиция морската ни столица ще посрещне гостите по стар български обичай – с пита и шарена сол, научи Bgtourism.bg.
Снимка Архив/Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Над 10 екскурзовода с английски, френски, немски, италиански и испански езици от Съюза на екскурзоводите в България ще придружават гостите на „Ориент експрес“ по туристическа програма във Варна, приготвена специално за тях.
Историческият влак пътува по линията Париж – Истанбул, а първият рейс е през далечната 1883 г. Интересът към него е винаги голям, а през годините във влака са се возили известни личности като Елизабет II, Франц Йосиф, Лев Толстой, Марлене Дитрих, Шарл де Гол.
„Ориент Експрес“ добива още по-голяма полулярност след публикуването на романа на Агата Кристи „Убийство в Ориент Експрес“. Друг интересен факт е, че преди Втората световна война по време на прехода му през България влакът е управляван лично от цар Борис III.
Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA