София. Хиляди полети до Великобритания закъсняват или са анулирани заради технически срив. “Поради срив в системите на летище Хийтроу (LHR) полет FB 851/2 до и от Лондон, планиран за 28 август, ще бъде изпълнен утре (29.08)”, това се казва в съобщение на “България Еър” преди броени минути.

“Молим пътниците от засегнатия полет да следят официалния сайт на авиокомпанията, както и страниците ѝ в социалните мрежи за последваща актуална информация. Екипът на България Еър поднася своите извинения за причиненото неудобство!”, допълват от авиокомпанията.

Въздушното пространство на Великобритания не е завторено, но са въведени сериозни ограничения на движението, за да се гарантира безопасността на хората.

Припомняме ви, че по-рано днес от Wizz Air обявиха, чи полетите до и от Лутън са анулирани. Към британската столица полетът бе за 15:15 днес, а този, който трябваше да кацне на българска земя, бе планиран за 22:40 тази вечер. Пътниците презаверяват своите билети. От авиокомпанията поднасят извинение за причиненото неудобство.

“Wizz Air информира, че поради технически проблем в системата на Контрол на въздушното движение във Великобритания, някои от полетите от и до Обединеното кралство ще бъдат извършени със закъснение или ще бъдат отменени. Промени в графика си ще претърпят всички авиокомпании, които имат полети по този маршрут на 28 август, както и в следващите няколко дни до решаване на техническия проблем. Авиокомпанията работи в тясно сътрудничество с Националната служба за обслужване на въздушното движение с цел да сведе до минимум промените в полетния си график. Wizz Air ще се свърже с всички засегнати пътници чрез email и SMS, за да ги информира за ситуацията, както и да им предложи алтернативен полет или възстановяване на сумата на билета”, съобщиха от Wizz Air.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA