Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Анкара. Общо 2 милиона и 47 хиляди чуждестранни туристи са посетили Турция през януари 2024 г., съобщават от министерството на културата и туризма на Турция, цитирано от БТА.

През януари броят на туристите, посетили страната, се е увеличил с 2,05 процента в сравнение със същия месец на миналата година.

През 2023 г. Турция е посрещнала рекорден брой чуждестранни гости – общо 56,7 милиона души, отбелязват от министерството на културата и туризма.

Приходите в туристическата сфера през миналата година са възлезли на 54,3 милиарда долара. Един чуждестранен турист е харчил средно по 99 долара дневно.

В същото време от Асоциацията на потребителите в Турция предупреждават за наличие на много фалшиви реклами за почивки в страната, предават от Анадолската агенция и БТА.

Левент Кючук, председател на Асоциацията на потребителите, уточни, че през последните години много граждани са станали жертви на фалшиви сайтове при резервиране на почивки.

Нашите потребители, които правят резервации, като избират туристически компании от търсачките в интернет, трябва да бъдат много внимателни, защото измамниците правят много фалшиви реклами в интернет, каза Кючук.

Той обърна внимание на увеличаващия се брой хора и компании, които действат с измамна цел.

Потребителите трябва да изберат компанията, която са проучили добре, а не първата компания, на която попаднат в търсачката, каза Кючук.

Той посочи, че Асоциацията на потребителите в Турция се е сблъскала с проблемите на много потребители, които са загубили парите си от измамници и съответно не са могли да отидат на почивка. Кючюк добави, че измамниците веднага искат от гражданите да извършат паричен превод.

Председателят на Асоциацията на потребителите каза, че особено важни за потребителите при избора на почивка са и коментарите, направени по адрес на компанията.

Сподели публикацията