Slide
Slide

София. Новосъздадени фирми – туроператори и туристически агенти, които са регистрирани до 1 година от кандидатстването си в АБТТА, ще ползват финансови отстъпки през първата година от членството си. Това реши Общото събрание на АБТТА, което се състоя в края на миналата седмица.

Участниците в ОС гласуваха с пълно мнозинство за предложението на УС, чийто основен мотив е да се облекчи стартирането на бизнеса на новите участници на пазара. Коучинг и консултации с експерти в бранша са други улеснения за новосъздадените фирми.

През 2024 г. и 2025 г. АБТТА ще се фокусира върху организирането на значими събития както за туроператорите, така и за целия туристически бранш. Календарът на събитията вече е почти разработен и ще бъде оповестен в началото на март.

Отсега обаче е ясно, че най-важното събитие – Годишната среща на Европейския комитет на асоциациите на туристическите агенции (ЕКТАА), която ще бъде организирана с участието на АБТТА в София, ще се състои в края на октомври. На нея ще присъстват представители на национални туристически асоциации, които членуват в европейската организация на туроператорите.

След деловата проява с участие на представители на Министерството на туризма ще бъде организиран опознавателен тур за делегатите с посещение на емблематични туристически обекти, винени дегустации и пр.

АБТТА ще организира юбилейната си Десета среща между туристическия бизнес и местната власт през ноември. Желание за домакинство вече са заявили няколко общини, сред които Сандански, Кюстендил, Видин и др. По традиция форумът събира заедно представители на общините и туроператорите, фокусира се върху значими проблеми за развитието на туризма, запознава делегатите с новостите и търси пресечната точка в интересите на бизнеса и местната власт.

За декември е насрочена традиционната Годишна среща на АБТТА, за която са предвидени много приятни изненади за участниците. Предвижда се форумът да  бъде проведен в нетрадиционна и малко позната дестинация.

Тези срещи не изчерпват Годишния календар на събитията, който ще включва още инфотурове, посещения на нови и обновени обекти, срещи и пр.

По време на Общото събрание  Бони Манси, генерален мениджър на хотел Хилтън – София, който беше домакин на събитието, приветства членовете на АБТТА в обновения хотел, а членовете на екипа представиха новостите пред туроператорите.

Сподели публикацията