Slide
Slide

Виена. Сериозен интерес имаше към двата безплатни пешеходни тура „Фаворитен – някога и днес“, организирани във Виена от екскурзовода Диана Пиперова. Туристическите разходки се проведоха на български език и бяха по случай Международния ден на екскурзовода. В първия тур, започнал в 11 часа на 25 февруари, се включиха 45 души, а във втория, от 14 часа, взеха участие 40 души. Неделните турове бяха и по случай 150-годишния юбилей на района.

„Много се зарадвах, когато видях, че на разходките има хора от всички възрасти, част от тях познавах от туровете „Непознатата Виена“, а други срещнах за първи път. „Фаворитен“, Десети виенски район, не е централен район, той е по-скоро работнически, такава е и историята му, в него живеят и много граждани с миграционни корени. Въпреки че не е известен с толкова много забележителности като някои други виенски райони, останах много доволна от интереса на моите сънародници към тура и за сетен път се убедих, че всяко едно място има своята история с драматични и значими събития, както и че ние, българите, сме много любознателни и отворени към света хора“, сподели пред Bgtourism.bg Диана Пиперова.

„От години организирам безплатни турове в Деня на екскурзовода на български език, с активността си в социалните мрежи. Това ми дава достъп до доста голяма аудитория. И тази година оправдахме славата си сред моите колеги, че българските групи са най-силно представените при чуждоезичните турове. Надявам се моите гости да са си тръгнали обогатени и доволни. Освен това за нас в чужбина всяко едно подобно събитие има и един допълнителен ефект – то дава възможност за срещи и запознанства, от които понякога се развиват приятелства“, добави екскурзоводът.

Сподели публикацията