Курортът “Св. св. Константин и Елена” навършва 115 г. през 2023 г., резервациите до края на март са с 15% отстъпка
Курортът “Св. св. Константин и Елена” навършва 115 г. през 2023 г., резервациите до края на март са с 15% отстъпка
Slide
Slide
Slide
Slide

Св. св. Константин и Елена. В изпълнение на своята мисия да работи за развитието на туризма, Варненска туристическа камара ще проведе поредния 16-ти Черноморски туристически форум на тема „Кк „Св. Св. Константин и Елена“  – модели за развитие на туризъм в четири сезона ”. Форумът ще се проведе на 30-ти септември и 1-ви октомври в AQUAHOUSE SPA&HOTEL в кк „Св. св. Константин и Елена”. Ще се включат представители на туристическия бизнес, неправителствени организации, общини, държавни институции и образователни институции. Форумът е посветен на 115-тата годишнина от създаването на първия български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ и има за цел да представи теоретични идеи и прагматични предложения за развитието на конкурентоспособен и ефективен туризъм в дестинацията.

Програмата на форума включва панели по актуални теми:

• Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – първият морски курорт в България: история на създаването и развитието от началото на организирания туризъм в България; разцветът на курорта през последното десетилетие; постижения, проблеми, бъдещи  предизвикателства; новият облик на курорта, създаден от новата архитектурна среда и разнообразната функционалност на новоизградената материална база.

• Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – модел за развитие на медикъл, СПА и уелнес туризъм: лечебните качества на минералната вода и нивото на нейното ефективно използване; маркетиране на спа и уелнес продукта на курорта – състояние, проблеми, идеи за развитие на успешното маркетингово позициониране на основните пазари; решаване на проблема с кадрите.

• Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – модел за развитие на MICE туризъм: материална база, кадри; транспортна достъпност за участниците от основните пазари; маркетинг за успешна реализация на продукта.

•  Кк „Св. Св. Константин и Елена“ – възможности за развитие на курорта като кулинарна дестинация: постижения в гурме кулинарията, нови форми на кулинарно предлагане в курорта като начин за привличане на туристи; кадрите – основен фактор за качеството на кулинарното предлагане.

През втория ден на форума студенти с отлични разработки ще представят младежки идеи за креативен туризъм. Ще се проведе и среща на бизнеса с ученици и студенти по туризъм за представяне и обсъждане на възможности за кариерно развитие в туризма.

16-ят Черноморския туристически форум – Варна 2023 се реализира благодарение на: Министерството на туризма на Република България, Община Варна, екипа на „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД, екипа на кк „Слънчев ден“ и не на последно място – туристическата общественост на България, изпълваща със съдържание събитието.

Сподели публикацията