Румънска туристическа платформа стъпва на българския пазар с услуга за безплатна промяна на полет
Румънска туристическа платформа стъпва на българския пазар с услуга за безплатна промяна на полет
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Водещата онлайн туристическа агенция в Румъния – Vola.ro обяви навлизането си на българския пазар със стартирането на Vola.bg. Създадена през 2007г, Vola.ro е най-популярната платформа за закупуване на самолетни билети в Румъния, отличена пет поредни години като най-доверен туристически партньор в страната. Стъпването на румънския лидер в България бележи първата крачка от стратегията на компанията за глобално разрастване, като онлайн туристическата агенция вече има присъствие в Полша под марката FRU.pl.

В жест на приветствие към българските потребители и с цел да подобри изживяването им докато пътуват, Vola.bg предлагат ексклузивна оферта за всеки клиент: услугата “безплатна промяна на резервацията”. Така при резервиране на самолетни билети през платформата на Vola.bg, всички пътници вече имат гъвкавостта да променят решението си да пътуват – да сменят датата на полета си, дестинацията или дори авиокомпанията, всичко това абсолютно безплатно. Тази уникална услуга, достъпна ексклузивно във Vola.bg, има за цел да трансформира начина, по който българите планират пътуванията си, като направи процеса по-удобен и приятен за тях. Въпреки че директните резервации през авиолиниите никога не предлагат тази услуга безплатно, потребителите на Vola.bg могат да се възползват от нея без никакво допълнително заплащане, тъй като услугата е включена в цената на билета им.

През последните години ориентираният към клиентите подход на Vola.ro е насочен към разработването на уникални финтех туристически услуги, свързани със защита на клиентите от несигурност при пътуване. FastRefund, Trip Protect, Flex са част от портфолиото от услуги на компанията, които позволяват възстановяване на пари и гъвкавост в различни ситуации. Така например, по време на предизвикателните времена на пандемията, Vola.ro възстанови на своите потребители повече от 10 милиона евро поради анулирани полети. Също така Vola.ro беше и единствената туристическа агенция, която възстанови суми на обща стойност над 1 милион евро на всички свои клиенти след фалита на нискотарифната авиокомпания Blue Air.

“Вълнуваме се, че стъпваме на Българския пазар, като носим със себе си най-добрите практики и услуги, които сме изградили през годините, и с които вече сме известни в Румъния и Полша. Стремим се да поставим нови стандарти в индустрията, предлагайки на нашите потребители удобството, иновациите и спокойствието, което заслужават. Вярваме, че стартирането на Vola.bg е само началото на нашето амбициозно пътешествие за разрастване. Наблюдаваме, че дори вече имаме голям интерес от страна на пазара, като броят на резервациите се удвоява всяка седмица от стартирането ни”, споделя Даниел Труица, Главен изпълнителен директор и основател на Vola.bg.

Платформата Vola.bg, която вече е действаща в България, предлага широка гама от туристически услуги, сред които високотарифни и нискотарифни полети до хиляди дестинации. На разположение за потребителите са още 24/7 грижа за клиентите със специализиран екип от българоговорящи консултанти, както и опции за застраховки за пътуване, хотелско настаняване и услуги за наем на автомобил.  

“Визията ни във Vola.bg е да направим пътуването максимално лесно, гъвкаво и безпроблемно за всеки, като предпазваме нашите клиенти от неочакваното –  чрез незабавно връщане на парите при анулирани полети, гаранция за пътуване и други. С нашата нова ексклузивна услуга за безплатна промяна на полети, достъпна за всичките ни клиенти, вярваме, че ще успеем да превърнем планирането на пътуване в по-гъвкав и още по-приятен процес”, допълва още Клаудия Точила, Ръководител на маркетинга на Vola.bg.

За Vola.bg

Vola.bg е онлайн туристическа агенция, стартирала в България през 2023 г., под шапката на румънския пазарен лидер Vola.ro. Vola.ro е отличена като най-известната и препоръчвана онлайн туристическа агенция в Румъния. Компанията оперира и на полския пазар под марката FRU.pl.С богат опит и забележителен растеж по отношение на приходи, брой служители и клиенти, Vola.bg обслужва както индивидуални, така и корпоративни клиенти. Платформата предлага широка гама от туристически услуги, включително резервации за полети, билети с възможност за възстановяване на суми, безплатна промяна на резервация на полет и други гъвкави опции за пътуване.

През последните години Vola.bg насочи стратегическия си фокус към разработването на иновативни финтек туристически услуги, предназначени да предпазят пътуващите от несигурностти, свързани с пътуването. Сред тези услуги са Fast Refund, Trip Protect и Flex, които вече са достъпни за български клиенти.

В три последователни години, Vola.ro е отличена с първата позиция в класацията Deloitte Technology Fast 50 в Централна Европа. През 2015 г. Vola.ro получи инвестиция на стойност 5 милиона евро от 3TS Capital Partners, същият фонд, подкрепил едни от най-успешните румънски компании – Elefant.ro, InternetCorp, Zoot и Vector Watch.

През 2022 г. Vola.ro постигна продажби на стойност 73 милиона евро в Румъния.                          

Сподели публикацията