Изследване през 2023 г.: Качеството на хотелските услуги в България се подобрява
Изследване през 2023 г.: Качеството на хотелските услуги в България се подобрява
Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Хотелиерите в Пловдив ще се обединят в организация, която предстои да бъде регистрирана. Представители на над 20 емблематични хотела в Града под тепетата са подкрепили идеята, научи Bgtourism.bg. Обектите са с над 3 500 легла и с активи за половин милиард лева. Годишно хотелите реализират сериозен туристически данък и още много държавни такси под всякаква форма в хазната на местната община.

„Предстои да бъде проведено учредително събрание за създаване на сдружението, на което събрание ще бъдат избрани и органите на управление на организацията. Идеята е в своята начална фаза, но е сериозна и подкрепена от голям брой хотели. Целта на обединението е да има комуникация помежду ни, да бъдем подкрепа и коректив в креативен аспект на местната власт при политиките, които са свързани с развитието на Пловдив като туристическа дестинация. Очакваме и да създадем едно ядро от професионалисти, които да работят в лоялна конкурентна среда и най–важното – да бъдем сплотени, заедно да надграждаме и да работим за имиджа на Пловдив, да подобрим услугите и задоволеността на гостите от престоя им в града. Пловдив има всички дадености да бъде световна туристическа дестинация и ние ще се опитаме да допринесем с професионализма си за успешното реализиране на потенциала, който има най-древния град в Европа“, заявиха пред Bgtourism.bg инциаторите на идеята.

Хотелиерите са маркирали основни задачи в програмата си, а част от тях са свързани със събитията, включително и проявите от календара на MICE туризма.

„Уикенд в Пловдив“ и „Летни винени нощи във Филипопол“ привлякоха стотици туристи

„Идеята на това сдружение е в него да присъстват само хора, които активно участват в управлението на хотели в Пловдив и са пряко заинтересовани и запалени от идеята да развиват своя хотел. За съжаление може да сме направили перфектното място, но то трябва да бъде в изключителен синхрон с всичко, което ни заобикаля и да е на нужното ниво от таксиметровите компании до ресторантите и пътищата. Целият ансамбъл на заобикалящата ни среда влияе изключително пряко върху нашето място и когато всички ние може да застанем зад осезателен проблем на някой хотел, който пряко влияе на работата му, като сдружение или организация, то нещата ще се гледат по коренно различен начин“, споделят хотелиерите, които вече направиха една обща среща.

Те очакват, че със създаването на сдружение на пловдивските хотели ще се подобри и вдигне коефициента на успеваемост с персонала чрез искрен обмен на информация, защото един кадър може да не се вписва добре в един хотел, но в друг да свърши прекрасна работа.

„Ние може да бъдем двигателя, който с помощта на общината бихме могли да реализираме всички идеи и цели, които си поставим, за да реализираме потенциала на дестинацията, свързан с календар, транспорт (Летище Пловдив, БДЖ и др.), услуги и др. Очакваме скоро нашата идея за сдружението да бъде облечена в конкретика с разписване на структура, правила и задължения на всеки един от членовете“, обнадеждено посочват още инциаторите на идеята.

Сподели публикацията