Снимка Мартина Найденова, Абакс

София. При огромен интерес вървят резервациите за една от най-желаните дестинации през есента в Африка – Мароко. Българският туроператор Абакс обяви датите на чартърите от София и Варна, като част от тях вече са пълни на 100%, съобщи за Bgtourism.bg Мартина Найденова – маркетинг мениджър в българската компания.

Директният полет от морската ни столица до Фес е на 20 ноември. 8-дневната програма е „Ексклузивно Мароко – Имперските столици – олекотен тур“, а цената е от 1 940 лева на човек. Това е най-оптимизираният вариант за разглеждане на всички забележителности на Мароко с повече време и по-малко път. Включени са посещения на Маракеш, Фес, Рабат, Мекнес, Казабланка и на синия град Шефшауен.

Снимка Жулиета Николова

Интересна комбинация е програмата „Пътеките на Андалусия и Магреба“ на 31 октомври с 9 нощувки. Тя е с чартър от София до Маракеш, а връщането е от испанския град Малага с полет на Wizz Air. Цената е 2 212 лева на човек. Включен е и преход с ферибот от Мароко до Испания.

През първата седмица пътешествениците от България ще имат възможност да преоткрият едни от най-магичните забележителности в северната част на Мароко.

Приключението им в африканската държава ще започне с посещение на площад „Джема Ел Фна“ в Маракеш, а програмата в първите дни включва още: екскурзия до Водопадите Узуд, Градината Анима гардън – ”Пътуване до оазиса на блажените” и долината Урика с включен берберски обяд, великолепната джамия Кутубия в Маракеш, чието 70-метрово минаре е най-известната забележителност на града.

Абакс обяви 7-дневни ол инклузив почивки в Анталия на цени от 463 лева

Туристите ще могат да видят красивия дворец Бахиа с неговите изключителни декорации от кедър и мрамор. Богатата програма включва обзорна разходка из Казабланка, в която влиза и кулата Хасан; обиколка на град Фес – известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали, посещение на синия град Шефшауен – по време на визитата си там облечете нещо подходящо, за да изпъквате на приказния фон.

Приключението в Мароко приключва на осмия ден от програмата, когато групата ще премине с ферибот и ще отпътува към Коста дел Сол, с възможност за спирки в Гибралтар срещу доплащане и в Пуерто Банус – най-известното яхтено пристанище в Южна Испания. В Европа пътешествениците ще продължат да трупат красиви спомени с  допълнителна целодневна екскурзия Арабска приказка – Гранада, с посещение на двореца Аламбра, както и с посещение на четвъртия по големина град в Испания и център на автономна област Андалусия – Севиля, където под палещите лъчи на слънцето се ражда страстното фламенко. Последният десети ден от програмата предлага обиколка на Малага.

„Абакс“ стартира записванията за Есен ‘2023 с нови и екзотични дестинации

Туроператорът Абакс не работи с крайни клиенти, а със 700 туристически агенции в цялата страна, чрез които българските туристи могат да направят своите резервации.

С всички предложения на АБАКС можете да се запознаете ТУК!

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA