Slide
Slide
Slide
Slide

Симитли. Пейки разказват за природни забележителности и туристически обекти на територията на община Симитли, съобщи БТА. Те са поставени на различни локации в общинския център и дават възможност на жителите и гостите на града не само да отпочинат, но и да се запознаят с характерни за Симитли традиции, обичаи, природа.

Първите пейки са поставени в Симитли преди няколко години, а от три седмици в централната част на града и градския парк са монтирани допълнително. С тях се разказва за исторически забележителности в общината, може да се прочете за църквите и параклисите в района, за Коматинските скали и още красиви кътчета в общината.

Пред репортер на БТА кметът на Симитли Апостол Апостолов каза, че още преди няколко години са взели решение мотивите да бъдат обекти, събития и мероприятия, свързани с общината. Освен природни забележителности, с тях се разказва за екстремни спортове, които имат голяма популярност в района – мотокрос, рафтинг, парапланеризъм. Акцент е кукерството и традиционният фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“, в който участват групи от цялата страна.

Различните населени места също презентират забележителностите си, но най-често това е с информационни и указателни табели, докато ние решихме да бъде нещо по-различно и интересно, посочи общинският кмет. Той допълни, че идеята ще търпи развитие, като се предвижда да бъдат монтирани и още подобни пейки, но с по-различен дизайн.

Сподели публикацията