Slide
Slide

Русе. На понтонa на „Дунав турс“ на русенския кей акостира първият за сезон 2024 г. круизен кораб. „River Adagio“ се движи по линията Виена – Делтата на Дунав и превозва 145 американски туристи, съобщиха от община Русе.

„Очакваме туристите и както всяка година Община Русе ще съдейства за един успешен сезон. Особено ни радва, че последните години пасажери слизат и през декември месец, когато могат да посетят Русе и по време на коледните базари, което ни задължава да осигурим един по-добър туристически продукт“, заяви заместник-кметът Златомира Стефанова, която поздрави екипа на „Дунав турс“, екипажа на кораба и туристите. От звено „Туризъм“ бяха осигурени брошури „Насладете се на всяка минута в Русе“, от които чуждестранните гости могат да получат информация за туристическите обекти в околността.

Пасажерите бяха посрещнати с мед, питка и шарена сол, както и с българска фолклорна музика, като получиха и традиционни български продукти. След акостирането на кораба им бе предоставена възможността да посетят Велико Търново и Арбанаси или да се възползват от пешеходен тур на централната част на Русе.

Сподели публикацията