Карлови Вари ще е домакин на годишния конгрес на Европейската СПА асоциация
Карлови Вари ще е домакин на годишния конгрес на Европейската СПА асоциация
Slide
Slide
Slide
Slide

Карлови Вари. „Европейските спа центрове – пътят към здравословния живот“ е слоганът на XXVII конгрес на Европейската СПА асоциация (ESPA), съобщи Spatourism.bg. Престижният континентален форум, който събира европейските лидери в индустрията, ще се състои от 4 до 6 октомври в хотел „Термал“, в популярния чешки курортен град Карлови Вари.

 „Много съм доволен, че бяхме избрани за съорганизатори на тази изключителна среща тази година. С оглед на световната известност и традиция на балнеолечението не се сещам за друго по-подходящо място. За всички участници Европейският конгрес е идеална възможност да споделят знанията и опита си и по този начин да почерпят вдъхновение от други международни колеги“, каза губернаторът на област Карлови Вари Петр Кулханек.

Основната тема на конгреса, а именно въздействието на пандемията от COVID-19 върху туризма и спа индустрията в частност, ще бъде представена от местни и чуждестранни професионалисти с богат опит в областта. Освен това ще бъде представена информация, свързана с актуални теми и тенденции като устойчивост, дигитализация и образование. Чешкият инфлуенсър Карел Коварж ще говори за влиянието на онлайн медиите върху медицинския туризъм. Възможностите за лечение на постковид синдрома ще представят Михаела Куку от Ana Health Spa в Румъния и Карл-Лудвиг Реш от Балнеологичния институт Бад Елстер. Сред гост-лекторите е проф. Тодорка Костадинова, а на форума се очаква и сериозно българско участие, което ще затвърди водещата позиция на България в индустрията. Сред модераторите на конгреса е д-р Сийка Кацарова – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

ПРОГРАМА НА КОНГРЕСА В КАРЛОВИ ВАРИ

В блока за новите тенденции в СПА и балнеологията Ладислав Шпишак, председател на Съвета на Института по СПА и балнеология на V.V.I., ще обясни колко ефективно е питейното лечение на изворите на Карлови Вари само по себе си. Участниците ще бъдат запознати с устойчивостта и начините за пестене на енергия в спа регионите от Жулиен Принс, главен изпълнителен директор на La Roche Posay, марка дермокозметични продукти.

В рамките на конгреса, освен професионалната част, ще се проведе B2B изложение ESPA SPA-CE, фокусирано върху спа и уелнес туризма с участието на повече от 15 държави. Целта на семинара е да свърже доставчици на здравни, спа и уелнес услуги с туристически агенции и други потенциални купувачи на техните услуги. Акцентът на тридневното събитие ще бъде връчването на наградите за иновации на ESPA за нови, ефективни подходи, които повишават качеството на спа хотелите и курортите. Номинираните проекти се оценяват от шестчленно експертно жури.

Две българки са част от експертно жури, което ще оценява кандидатите за европейските награди за иновация в СПА индустрията

ESPA е организация, обединяваща водещи спа центрове, хотели, медицински спа центрове, рехабилитационни и изследователски центрове, спа оператори и инвеститори. Основана е през 1995 г. в Брюксел и в момента представлява 20 европейски страни.

Сподели публикацията