Български туроператори отменят екскурзии до Израел
Български туроператори отменят екскурзии до Израел
Slide
Slide
Slide
Slide

София. След събитията в Израел от последните дни български туроператори отменят екскурзиите до страната. Нискотарифните компании в България пък отмениха своите полети още през уикенда. Доста хора са притеснени да пътуват към Израел, и самите туристически агенции, за да запазят живота и здравето на своите туристи, отменят пътуванията към тази дестинация.

“В момента имаме форсмажорно обстоятелство или военни действия, вследствие на които са отменени всички пътувания към Израел. Имаме анулирана една екскурзия, която трябваше да започни в понеделник, но е свързана с круизно пътуване, което приключваше в събота и неделя в Израел, но за съжаление няма да се случи това. Нашите туристи ще бъдат компенсирани като ще останат по-дълго време на кораба или който няма възможност ще се върне обратно към България”, обясни пред БНТ Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти, Обединение “Бъдеще за туризма”.

При такива форсмажорни обстоятелства има няколко възможности за компенсиране на туристите и това, което се предлага е:

  • да се замени дестинацията с друга;
  • да вземат ваучер, ако не могат да предвидят периода, за който могат да отменят пътуването;
  • ако не желаят тези два варианта, сумата им трябва да бъде възстановена в срок от 14 дни.

От българското посолство в Израел призоваха да не се пътува дотам поне в следващите десетина дни, докато се види как ще се развие войната. Няма планиран нов правителствен полет за евакуация на български граждани, защото няма такава необходимост към момента, съобщи в “Денят започва” Славена Гергова, посланик на Република България в Израел.

Другите дестинации, към които се пренасочват пътуващите, са Йордания и Египет. Те също са много популярни на пазара и за тях има чартърни програми.

Сподели публикацията