Slide
Slide
Slide
Slide

Виктория. Сейшелските острови, архипелаг край Източна Африка, са една от най-ексклузивните и търсени ваканционни дестинации в света, със своите перфектни бели плажове, тюркоазени води и зашеметяващи коралови рифове, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

За да запази девствената природа, правителството въведе туристическа такса от 1 август, „за да засили допълнително усилията за опазване и да осигури устойчиво бъдеще за туристическата индустрия на нацията“.

Така нареченият данък за екологична устойчивост на туризма ще бъде таксуван в сейшелски рупии според стойността на настаняването, според министерството на туризма на страната.

Хората, които отсядат в малки туристически места за настаняване, ще трябва да платят 25 сейшелски рупии или 1,9 долара на човек на вечер, докато в средно големи хотели и „големи туристически места за настаняване, яхти и островни курорти“ таксата възлиза съответно на 75 и 100 сейшелски рупии.

Деца под 12-годишна възраст, както и персоналът на авиокомпанията и гражданите на Сейшелите, са освободени от таксите, които ще бъдат събрани от гостите при напускане на съответното място за настаняване.

Сейшелите са особено популярни за гмуракне с шнорхел.

Сподели публикацията