Slide
Slide
Slide
Slide

София. Към любимата на българските и чуждите туристи родопска теснолинейка ще бъдат прикрепени два нови вагона за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности. От 4 ноември, всяка събота и неделя специалните вагони ще са част от композициите на бързите влакове „Родопи“, движещи се по направлението Септември – Добринище – Септември, съобщиха от БДЖ пред БНР.

Новите вагони представляват преустроени пощенски фургони. Те ще могат да бъдат включвани и към всички влакове по маршрута на теснолинейката след предварително заявен превоз на минимум четири велосипеда или скиорски принадлежности и не по-късно от седем дни преди датата на пътуване, като цената за превоз на един велосипед е 2,00 лв.

В рамките на следващата година се очаква да бъде завършен и пригоден също така допълнителен вагон за превоз на лица с намалена подвижност.

Изграждането на теснолинейката Септември – Добринище започва през 1921 г. , а  наши дни тя се е наложила като емблема на туризма в родопския регион между Велинград и Банско.

Сподели публикацията