Slide
Slide

Женева. Круизната компания MSC Cruises обяви, че церемонията по наименуване на най-новия кораб на MSC Cruises – MSC Euribia, ще се проведе на 8 юни в Копенхаген. Новият кораб ще бъде задвижван от втечнен природен газ, едно от най-чистите морски горива в света. Корабът също така ще разполага с допълнителни най-съвременни технологии за опазване на околната среда, включително усъвършенствана бордова система за пречистване на отпадъчни води „Baltic Standard“, управление на отпадъците, мерки за енергийна ефективност, както и свързване към бреговото електрозахранване, за да се осигурят нулеви емисии от кораба, където е налично захранване на сушата.

MSC Euribia символизира ангажимента на круизната компания за опазване на океаните и това е причината пристанището на Копенхаген да бъде избрано за стартово място – тъй като не само пристанището има богато морско наследство, но Дания е страна с дълбоко уважение към морето и ангажираност към устойчивост. Този дългоочакван нов кораб ще има удивителна украса, изрисувана отвън, която представлява ангажимента на MSC Cruises да защитава и съхранява морската среда. Фреската е проектирана от немския график Алекс Флемиг.

Круизна компания предлага тригодишно пътуване от Истанбул, ще бъдат посетени 375 пристанища в 135 държави

Корабът MSC Euribia е кръстен на древната богиня Eurybia, която използва ветровете, времето и съзвездията, за да овладее моретата, като подобри визията на кораба да овладее внедряването на най-съвременни устойчиви технологии за защита и запазване на ценната морска екосистема. На този уникален кораб, където изкуството среща иновациите, пътуването в синьо никога не е било по-екологично.

CruiseGuru с две ползотворни и впечатляващи презентации в Бургас и Варна

Започвайки своя встъпителен сезон в Северна Европа от 10 юни, MSC Euribia ще предложи 7-нощни плавания от Кил (Германия) и Копенхаген (Дания) до зашеметяващите норвежки фиорди, включително Гейрангер, Олесунд и Флам.

За да научите повече за MSC Euribia – моля, вижте в сайта на CruiseGuru.

Богато и разнообразно изживяване на борда

На борда гостите могат да се насладят на уникални изживявания с пълен набор от удобства и вълнуващи забавления на кораба.

Ето и няколко ключови акцента:
• На борда гостите ще имат възможност да преоткрият емблематичната променада в средиземноморски стил със спиращия дъха LED купол, широка гама от магазини, ресторанти с вкусни специалитети и възможности за развлечение,
• Гостите могат да избират между 10 елегантни заведения за хранене, както и 21 бара и салона на кораба, за да задоволят нуждите на предпочитанията на всеки,
• Театърът на кораба е с 954 места и всяка вечер предлага развлечения на живо от световна класа,
• 5 впечатляващи басейна, както и собствен аквапарк с коралова тематика, това е един от най-големите и най-сложните аквапаркове в морето,
• Бордовият MSC Foundation Center на флота ще позволи на децата да участват в образователни игри, за да научат повече за значението на околната среда, както и опция за възрастните да научат повече за програмите и каузите на MSC Foundation.

Копенхаген 

Копенхаген наистина е перлата на Скандинавия и е задължителна дестинация с цял набор от незабравими преживявания. Столицата е богата на култура, безпроблемно съчетаваща история с модернизъм, известна е с удивителната си скандинавска архитектура и може да се похвали на гастрономическата сцена с предложения от световна класа, всичко това подкрепено от ангажимент за устойчивост.

Малмьо

Пристанището на Копенхаген Малмьо (CMP) е най-голямото круизно пристанище в Северна Европа. Компанията отговаря за круизните операции в Копенхаген (Дания), Висби и Малмьо (Швеция) и приема почти 500 круизни посещения годишно. Копенхаген е водещото пристанище за обръщане в региона с добре свързани международни летища, силна инфраструктура и ефективна пристанищна операция с отдаденост да предоставяме услуги от световна класа на нашите клиенти и техните гости. CMP се стреми да стане климатично неутрален до 2025 г. Конкретно за круизните терминали в Копенхаген бяха направени специални инвестиции през 2014 г., когато тръбопроводите за отпадъчни води бяха инсталирани под земята и се изгражда захранване от брега, също и за най-големите круизни кораби, в рамките на няколко години.

Относно MSC Cruises

MSC Cruises е третата по големина круизна марка в света, както и лидер в Европа, Южна Америка, Близкия изток и Южна Африка с по-голям пазарен дял в допълнение към разгърнатия капацитет от всеки друг играч на пазара. Това е и най-бързо развиващата се глобална круизна марка със силно присъствие на пазарите в Карибите, Северна Америка и Далечния изток. Със седалище в Женева, Швейцария, MSC Cruises е една от двете марки, които се намират в круизното подразделение на MSC Group, водещият частен базиран в Швейцария корабен и логистичен конгломерат с над 300 години морско наследство.

MSC Cruises разполага с модерен флот от 21 кораба. Предвижда се флотът да нарасне до 23 круизни кораба до 2025 г. с опции за още шест поръчки за кораби до 2030 г. MSC Cruises предлага на своите гости едно обогатяващо, завладяващо и безопасно круизно изживяване, вдъхновено от европейското наследство на компанията, където те могат да се насладят на международни заведения за хранене, забавления от световна класа, всепризнати семейни програми. MSC Cruises отдавна се е ангажирала с грижата за околната среда с дългосрочна цел да постигне нетни нулеви емисии за своите операции до 2050 г. Компанията също така е значителен инвеститор в екологични морски технологии от следващо поколение, с цел да подпомогне тяхното ускорено развитие и наличност в цялата индустрия. 

Запознайте се с предложенията на CruiseGuru ТУК

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA