Slide
Slide
Slide
Slide

Зарица Динкова: Учениците от българските училища в чужбина са посланици на нашата традиция и култура

Дубай. Учението и знанието са магия. Училището е мястото, където натрупваме тази сила. Това ни прави по-умни и успешни, за да сбъдваме мечтите си. С тези думи министър Зарица Динкова приветства ученици, учители и родители на Коледното тържество на неделното училище „Българче“ в Дубай, Обединени арабски емирства.

Тя отбеляза, че училището е духовно средище за цялата българска общност в ОАЕ, а любовта към Родината заражда неповторимо единство. „Учениците от българските училища в чужбина са посланици на нашата традиция и култура.“, посочи още министър Динкова.

Неделно училище „Българче“ в Дубай започва да пише своята история през март 2007 г. по инициатива на българската общност в ОАЕ и със съдействието на Генералното Консулство на Република България в Дубай. Вече 16 години изпълнява мисията на една кауза – да запази връзката на децата с България.
„Българче“ е асоциирано към Генералното консулство на Република България, като удостоверенията за покрития учебен материал по български език, литература, история и география са официално признати от МОН в страната ни. Децата имат възможност да се запознаят и общуват с други техни връстници от български семейства и да създадат трайни приятелства и извън класната стая.

Сподели публикацията