Министър Динкова обсъди подготовката на летен сезон 2024 с представители на областните управи на Бургас, Варна и Добрич
Министър Динкова обсъди подготовката на летен сезон 2024 с представители на областните управи на Бургас, Варна и Добрич
Slide
Slide
Slide
Slide

Безопасността и чистотата на плажовете са приоритетите на областните управители

София. Министърът на туризма Зарица Динкова и областните управители на Бургас – Пламен Янев, Варна – Адрияна Андреева и инж. Веселин Димитров от областната управа в Добрич, обсъдиха подготовката на летен сезон 2024. Областните управители подчертаха, че едно от основните предизвикателства пред тях е безопасността и чистотата на плажовете, които са останали без концесионер, и според Закона те трябва да бъдат поддържани от областната управа.

Именно поради тази причина министър Динкова, пое ангажимент пред областните управители, те да бъдат своевременно уведомени кои плажове в техните области  ще останат без концесионер през летните месеци на 2024 г. Целта е те да бъдат обезпечени с водни спасители възможно най-бързо.

Министърът на туризма подчерта, че ранната подготовка за летния сезон е от ключово значение, затова е изпратила покана за среща към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите. На срещата, която ще бъде под патронажа на премиера Николай Денков, ще бъдат обсъдени възможните решения на дълго трупани проблеми свързани с инфраструктурата, водоснабдяването, командироването на медицински и полицейски служители в пика на летния сезон.

Ранната подготовка и реформите, които Министерството на туризма предприе са от ключово значение за успешен летен сезон, подчерта Зарица Динкова. „Изключително щастлива съм, че „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“ стартира отлично. Вярвам че благодарение на нея, общите ни усилия и активното участие както на изпълнителната, така и на местната власт, тази година ще се поздравим с успешен летен сезон и повече туристи“, допълни още министър Динкова.

Сподели публикацията