(c) Christian Jobst
Slide
Slide

Виена. На 19 януари в австрийската столица беше открита най-голямата ледена пързалка на открито в света, известна като „Виенска ледена мечта“, която се е превърнала в едно от най-предпочитаните места за забавление и спорт в центъра на Виена през зимата.

(c) Johannes Wiedl

Всяка година, от януари до март, площадът пред Виенското кметството се превръща в огромна ледена пързалка за любителите на кънки от всички възрасти. Осветената фасада на кметството се преобразява в приказен фон на „Виенската ледена мечта“. На площ от 8500 квадратни метра малки и големи могат да се забавляват всеки ден от 10 до 22 часа. През 2019 година „Виенската ледена мечта“ стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink, която работи и през този сезон, дава възможност да се карат кънки нависоко.

(c) Christian Jobst

Вълшебна ледена пътека води през големия парк пред сградата на кметството. На разположение на посетителите са 2000 чифта кънки и 300 защитни каски под наем, както и многобройни щандове с гастрономически специалитети. Децата от всички детски градини и училища имат възможност да се пързалят безплатно от понеделник до петък от 10 до 16 часа. Около 45 000 деца се възползват от тази акция всяка година. Билетът за четири часа пързаляне за възрастни е 8,50 евро, а цената на детския билет е 6 евро. Билетите могат да бъдат купени и онлайн, като така се спестяват и 10 процента от цената им. За най-малките отново работи пързалка с площ от 120 кв.м., която е безплатна.

(c) Manu Grafenauer

Тази година „Виенската леден мечта” ще остане отворена до 5 март. Цялата информация може да бъде намерена на сайта на ледената пързалка Wiener Eistraum.

Сподели публикацията