Slide
Slide

Две интересни събития и нощно каране очакват посетителите на планината в следващите няколко дни

София. Въпреки топлата и безснежна зима, сезонът на Витоша продължава, а тази седмица предстоят и две интересни събития! На 16 март, по време на нощното каране ще се проведе второто поредно издание на традиционната „Ladies night”, което беше планирано за дамския празник на 8-ми март, но поради неблагоприятните метеорологични условия бе отложено и ще се проведе този четвъртък от 18:30 на писта Витошко Лале 1.

Със събитието ще бъде възобновено и нощното каране, което бе временно преустановено поради топлото време и неблагоприятните условия. Застудяването през изминалата седмица позволи пускането на снежната инсталация и производството на нова порция сняг, а по прогноза в следващите дни се очакват снеговалежи и ниски температури, които ще позволят работата на вечерната писта, която ще бъде отворена от 16 до 18 март включително, a при подходящи условия ще работи отново и другата седмица.

На 16, по време на „Ladies Night“, картата за вечерно каране за дамите ще бъде на специална символична цена, а в бара на финала на пистата всички скиорки и сноубордистки ги очаква специален комплимент от домакините.

Mistral Travel & Events организира почивки на остров Корфу с три чартъра през май

На 19 март, неделя предстои едно много интересно събитие – първото издание на “Витоша Freestylerz”, което ще се проведе във Витоша Сноупарк на Меча поляна от 10:00 да 15:00 часа. Събитието бе отлагано 2 пъти поради метеорологичните условия, но най-накрая ще се случи и ще зарадва малки и големи фрийстайл скиори и сноубордисти от цяла България!

Свободен стил дисциплините в ските и сноуборда са едни от най-атрактивните, а от 2014 година са и официална Олимпийска дисциплина, силно развита и популярна в световен мащаб.

„Витоша Freestylerz“ представлява отворено събитие, в което могат да се включат всички желаещи скиори и сноубордисти и ще протече на отделни сесии и състезания с различни предизвикателства.

Официален медиен партньор на събитието е международния телевизионен канал “Extreme channel”, който ще излъчи специален репортаж от събитието в над 40 държави по цял свят!

По време на събитието ще има музика и забавления за всички присъстващи, а за най-добрите и изявени участници има подготвени много награди и подаръци от партньорите на събитието – Ред Бул, Boardshop, Stinky, Stanley и др.  Арена на събитието ще бъде специално обособената фрийстайл зона на Меча поляна, която е лесно достъпна, а атрактивното събитие може  да бъде наблюдавано свободно от всички посетители на планината.

Междувременно сезонът на Витоша ще продължи докато условията позволяват, като към момента от вторник до неделя включително работи Кабинков лифт Симеоново, а ежедневно при благоприятни метеорологични условия работят Витошко лале 1, Меча поляна и Учебен плац на Романски. Актуална информация за отворените писти и съоръжения, както и моментната метеорологична обстановка в планината можете да откриете по всяко време на www.vitoshaski.com

Сподели публикацията

Висококачествена Козметика за Здрава Кожа — Dr. Spiller Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA